Obavijesti

Ljubimci

Komentari 3

Video priča: Pogledajte kako je pas promijenio dječakov život

Video priča: Pogledajte kako je pas promijenio dječakov život
1

Pas Haatchi poput dječaka imao je teško djetinjstvo. Netko okrutan, kao štene u siječnju 2012. zavezao ga je za tračnice. Udario ga je vlak, teško oštetivši rep i jednu nogu

VIDEO

Owen Hawkins sedmogodišnji je dječak koji boluje od Schwartz-Jampelovog sindroma, rijetke bolesti koja se manifestira stalnom napetošću mišića što kod oboljelih poput ovog dječaka uzrokuje snažne bolove. 

Boreći se protiv opake bolesti dječak se povukao u sebe te se u njemu javio strah od vršnjaka u školi i stranaca. I onda je u njegov život ušao Hattchi, anatolijski pastirski pas i promijenio mu život - postali su nerazdvojni prijatelji.

Ostao bez noge i repa

Faithhopepaws.com piše kako je Haatchi, baš poput dječaka imao teško djetinjstvo. Netko okrutan, kao štene u siječnju 2012. zavezao ga je za tračnice. Udario ga je vlak, teško mu oštetivši rep i jednu nogu. Nakon pet dana skrivanja pronašli su ga članovi RSPCA organizacije i spasili život. 

Nažalost, zbog infekcije jedan od junaka ove priče ostao je bez noge i repa. Da stvar bude gore ubrzo nakon spašavanja, nakon što je udomljen napao ga je drugi pas. 

Spas u zadnji trenutak

Vraćen je u sklonište RSPCA te je odlučeno da će bit uspavan. Jedan od volontera organizacije koja se bavi spašavanjem životinja nije odustao. 

Uz pomoć britanske organizacije koja se protivi ubijanju pasa u skloništima Haatchi je upoznao Owena. Obojici to je promijenilo život. 

Priča o dječaku i psu

- Učinak psa na Owena bio je nevjerojatan. Prije nego ga je upoznao bojao se izlaziti iz kuće, bio je nepovjerljiv prema strancima, a sada želi razgovarati sa svima koji oko Haatchija, a povremeno zajedno idu na izložbe. Razlika prije i poslije njihovog susreta ne može se opisati riječima - objašnjava dječakova majka.

U dobi od 15 mjeseci Haatchi je završio obuku za terapijskog psa. Pomagat će vojnicima s amputiranim nogama i smrtno bolesnoj djeci. Međunarodni fond za zaštitu životinja prepoznao je ovu nevjerojatnu priču proglasivši Haatchija psom godine. O prijateljstvu psa i dječaka snimljen je film te napisana knjiga.

Pročitajte zanimljivosti o štencima i mladim psima

Posjetite Haatchijevu Facebook stranicu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović
Lasagnu je na Doru nagovorio prijatelj, a njegov najmlađi član benda vratio se u školske klupe
JEDINSTVENI I SLOŽNI

Lasagnu je na Doru nagovorio prijatelj, a njegov najmlađi član benda vratio se u školske klupe

Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, vrijedno radi na novom albumu, koji stiže na jesen. Za njegov uspjeh zaslužan je cijeli tim