Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Za sve su krivi hrvatski lovci? Posavski gonič šokirao regiju

Fotografija psa koji sjedi na stijeni ispod slapa već nekoliko dana kruži društvenim mrežama. Kako je tamo završio? Pretpostavlja se da je tijekom lova gonio divljač

Nacionalni park Una/Facebook
Foto: Nacionalni park Una/Facebook
2 komentara

Šokantna fotografija posavskog goniča koji sjedi na stijeni ispod slapa na rijeci Uni vrlo brzo proširila se društvenim mrežama. Ljubitelje životinja na Facebooku mučila su dva pitanja: Kako je tamo završio? i Kako ga spasiti?

Odgovore na ista dali su zaposlenici Nacionalnog parka Una iz BiH na svojim Facebook stranicama.

Tijekom lova i gonjenja životinja s hrvatske strane Une pas je vjerojatno  krenuo u potjeru za divljači, ali nažalost ( za razliku od njih) nije uspio doplivati do suprotne obale, već ga je voda nosila do slapa. Srećom uspio se 'dokopati' stijene na kojoj je snimljen.

Ne želeći ga prepustiti sudbini ljubitelji životinja iz cijele regije dijelili su fotografiju tražeći od nadležnih službi ( policije, vatrogasaca, rendžera i ostalih) da spase psa. Oni su to i učinili. Kako? 

Dozivanjem su ga natjerali da skoči u rijeku . Budući da je bio totalno iscrpljen grčevito se borio za život, ali uspio je doplivati do obale (na Hrvatskoj strani).

Zaposlenici NP Una nadaju se da će pas kojeg su već neki nazvali 'Hrabro srce' nakon svega uspjeti preživjeti.

Dodaju kako nije rijetkost da životinje tijekom sezone lova u Hrvatskoj život spašavaju skakanjem u nabujalu rijeku, pokušavajući preplivati na bosanskohercegovačku stranu Une, na područje nacionalnog parka u kojem je lov zabranjen.

Za razliku od ovog psa, srna i vepar  prošle godine nisu bili te sreće da ih netko spasi. Utopili su se.

Pročitajte zanimljivosti o posavskom goniču

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message