Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Zekanje u ZOO vrtu: Koja je razlika između zeca i kunića?

Zekanje u ZOO vrtu: Koja je razlika između zeca i kunića?
2

Na Uskrsni ponedjeljak, 6. travnja, u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba održati će se program koji će oduševiti ljubitelje zečeva. Dođite na zekanje sa zečevima

VIDEO

Koja je razlika između zeca i patuljastog kunića?

Najvažnije što trebate znati jest da su patuljasti kunići stvoreni samo s jednom svrhom - da bi bili kućni ljubimci. Njihovi rođaci divlji kunići ne drže se kao ljubimci, već žive u prirodi i to u zajednicama. 

Budući da nisu naviknuli na samoću i ona im nije u genima, kunićima kao ljubimcima čovjek je zamjena za obitelj ( više ili manje uspješno). Ovisni su o njemu i bez njega ne mogu preživjeti.

Za razliku od kunića koji se mogu pripitomiti sa zečevima to nije moguće. Ne postoji vrsta 'pitomog zeca'. U prirodi žive u nastambama iznad zemlje. Nisu društveni, jako su oprezni i uvijek spremni za bijeg.  Iako izgledom slični po karakteru i načinu života zečevi i kunići su potpuno različiti. 

Želite li saznati više informacija o zečevima, kunićima, ali i vidjeti druge zanimljive životinje pozivamo vas u zoološki vrt.

Na Uskrsni ponedjeljak, 6. travnja, u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba održati program koji će oduševiti ljubitelje zečeva – Zekanje u Zoo vrtu.

Od 11 do 17 sati posjetitelji će moći saznati koje su ključne razlike između zečeva i kunića te kako se brinuti za kuniće kao kućne ljubimce. Veterinar će im, među ostalim pokazati kako čistima održavati duge uši i nježne šapice kunića.

Najmlađi će posjetitelji kuniće moći i podragati, a jedinstven susret priprema im se i sa sličnim krznenim životinjama – gerbilima i deguima.

U radionici pripreme hrane za stanovnike Zoološkog vrta glavni će sastojak biti mrkva. Za kapibare i ogličaste pekarije izrađivat će se hranilice. Sve što se pripremi, životinjama će se poslužiti u 13.30 sati.

Kreativcima je namijenjena likovna radionica, a djeci sa sportskim duhom dinamična igra inspirirana zečjim skokovima.

Od edukatora Vrta mališani će moći doznati koliko su zečevi ušli u naše domove. Plišani zeko mnogoj je djeci jedna od najdražih igračaka, a među omiljenim su im likovima iz crtića Zekoslav Mrkva i Lupko, Bambijev najbolji prijatelj.

 U igranim filmovima proslavili su se bijeli zec iz Alise u zemlji čudesa, onaj iz Montyja Pythona te Fincherov zeko iz trilera Donnie Darko.

Od svih njih slavniji je uskršnji zeko koji već četiri stotine godina za Uskrs donosi šarena jaja i sitnim darovima razveseljava djecu diljem svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith