Obavijesti

Maksimalno okusa, minimalno otpada: ovo je proljetni zero waste meni Tvrtka Šakote

Maksimalno okusa, minimalno otpada: ovo je proljetni zero waste meni Tvrtka Šakote
8

#FutureIsAnAttitude: neka promjene započnu u kuhinji! U društvu chefa kojem istraživanje nije strano podižemo zero-waste kuhanje na novi nivo.

Za budućnost, kao i za kuhanje, vrijedi kako rezultati ne ovise samo o inspiraciji, već i o pripremi i izvedbi svakog koraka. Usavršavajući tehnike i tražeći drugačiju perspektivu otkrivamo nove stvari i malo po malo obogaćujemo svijet novim iskustvima.

Napredak, pomicanje granica, beskompromisnost te istraživački pristup karakteristike su vizionara, onih koji mijenjaju stvari nabolje. Audi 0 waste Masterclass manifest je svima koji na svoj način dijele ili žive taj osjećaj te žele doprinijeti svjetlijoj, održivoj budućnosti, u skladu s krilaticom: Future Is An Attitude.

Poznat po mijenjanju pravila i postavljanju standarda u kulinarskom svijetu, chef Tvrtko Šakota udružio je snage s Audijem u drugom Audijevom Masterclassu.

Stvarajući novu hrvatsku kuhinju u skladu s prirodom te koristeći isključivo mikrosezonske namirnice iz biodinamičkog uzgoja, Tvrtko se pridružio projektu koji spaja Audijevu srž poslovanja - održivost i gastronomiju po principu zero-waste cooking prakse.

Svijet u kojem živimo i mobilnost se mijenjaju, a Audi na promjene gleda kao prilike za nalaženje boljih rješenja.

Sa svojim partnerima Audi radi na nizu projekata poput filtriranja mikroplastike na mjestu stvaranja i sprečavanju ulaska u kanalizacijski sustav, održivog vađenja sirovina, geo-monitoringa i dronova koji brinu o bioraznolikosti, te produljivanja životnog vijeka rabljenim litij-ionskim baterijama.

Mnogi će prvi korak prema zelenijoj budućnosti napraviti tamo gdje provode puno vremena: u kuhinji.

Zero-waste kuhanje temelji se na reduciranju otpada prilikom kuhanja, od planiranja obroka do nabavke i porijekla namirnice, do savjesnijeg kuhanja s ciljem iskorištavanja maksimuma od svake namirnice.

"Budućnost je stvar stava, a i ja sam poznat po tome da imam stav i da je on uvelike odredio moj put. Često sam u odlukama bio beskompromisan, spreman pogriješiti, ali uvijek istraživati, pomicati svoje i tuđe granice kako bi promovirao nešto u što vjerujem i na taj način mijenjao budućnost. Svatko od nas odlukama i nizom koraka može pridonijeti promjenama nabolje. Od izbjegavanja nepotrebne plastične ambalaže do odabira porijekla, zero-waste nas usmjerava potpunom iskorištavanju namirniceKroz tehniku i napredak, ali uz potpuno prirodan pristup želimo pokazati kakvo kuhanje može biti" – rekao je chef koji je promijenio percepciju veganske i makrobiotičke kuhinje u javnosti, postavio temelje domaćeg streetfooda, a odnedavno, kroz jedinstveno iskustvo prilagođeno svakom gostu, u restoranu Nav predstavio i pojam personal dininga.

Namirnica je zvijezda ovog savjesnog i profinjenog jelovnika te je cijeli proljetni meni Audi 0 waste Masterclassa baziran na mrkvi.

U formi video Masterclassa chef Tvrtko Šakota i Audi predstavljaju tri jela od mrkve kao proljetnu inspiraciju za otkrivanje novih okusa poznate namirnice, ali i otvaranje novih vidika prema promišljenijem kuhanju.

Za predjelo, tartar od mrkve s gelom od soka mrkve. Glavno jelo, pečene mrkve u soli s humusom od domaćeg bijelog graha, govedinom i pestom od lišća mrkve. Za desert, mousse od mrkve. Jelovnik koji odiše filozofijom - Future Is An Attitude!

Recepte preuzmite ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1