Obavijesti

Mateo Sverić iz Nove Gradiške treba vašu pomoć!

Mateo Sverić iz Nove Gradiške treba vašu pomoć!
1

Pomognite ovom malom borcu kako bi mu svi zajedno omogućili što ljepše djetinjstvo i što duži život.


Mateo je rođen 18.7.2008. godine u Novoj Gradiški. Do svoje dvije i pol godine činio se kao potpuno zdravo dijete, razigran, živahan, znatiželjan. S dvije i pol godine, prilikom pregleda nalaza krvi, ustanovljeno je da nešto ipak nije u redu. Daljnjim pretragama dijagnosticirana mu je Duschenova mišićna distrofija.

To je najčešći oblik mišićne distrofije kod djece. Ova bolest zahvaća mušku djecu, započinje između 2. i 6. godine života. Prvi su simptomi od mišića natkoljenica i zdjelice. Dijete otežano ustaje, gegajući se hoda, pojavljuje se deformacija kralježnice (hiperlordoza). Javljaju se atrofije (mišići zakržljaju) te zahvaćanje mišića ruku i trupa. Nastaju veliki deformiteti, atrofije, kontrakture. U dobi od 15. godina ovi bolesnici ne mogu hodati. Često je već u 12. godini potrebno koristiti invalidska kolica.  Kasnije nastaju smetnje rada srca i disanja zbog zahvaćanja mišića srca i međurebrenih mišića. Smrt najčešće nastupa u drugom ili trećem desetljeću života.

Mateova snaga mišića došla je do svog maksimuma. Već sada mu je teško raditi djeci njegove dobi normalne stvari kao što su hodanje, ustajanje, skakanje, penjanje po stepenicama i sl., a tu su uključeni i česti padovi pri samostalnom hodu. Redovitim vježbanjem održava svoje mišiće u funkciji što je dulje moguće. No ipak mu je potrebna vaša pomoć. Naime, Mateo je dobio priliku za liječenje matičnim stanicama u klinici Viderma. U pitanju je ovlašteni predstavnik klinike „Cell Therapy Center EmCell“ iz Kijeva u Ukrajini. Radi se o tretmanima koji bi Mateu pomogli pri boljem radu mišića, odnosno znatno bi produžili njihovu funkcionalnost te bi tako olakšali Mateu život. Cijena jednog tretmana je oko 10 000 €, u cijenu su uključeni i troškovi puta i smještaja roditelja, a potrebna su 3-4 takva tretmana. Stoga vas molimo da pomognete ovom malom borcu kako bismo mu svi zajedno omogućili što ljepše djetinjstvo i što duži život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Broj računa na koji možete uplatiti novac: 

Mateo Sverić 

Hypo Alpe Adria bank: IBAN: HR64 2500 0093 1057 0174 3

Za uplate iz INOZEMSTVA: SWIFT/BIC CODE: HAABHR22


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!