Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Narodni roštilj uz PiK oduševio Osječane na Tvrđi ove subote

Osječka Tvrđa ugostila je pretposljednji Narodni roštilj uz Pik. Slavonci, poznati kao veliki obožavatelji mesnih delicija okupili su se u dosad najmasovnijoj roštiljadi

Narodni roštilj
Foto: Narodni roštilj

Središnji dio i ove roštiljade bilo je natje­canje pet timova koji su čitav dan proveli u borbi za titulu najboljeg. To je pošlo za rukom ekipi simpatičnog naziva Veseli ćevap. Dečki iz Veselog ćevapa rekli su nam kako iza njih stoje tone ispečenog mesa te brojne utakmice u nogama i kako je ova pobjeda samo očekivani nastavak njihovih brojnih gastro uspjeha. 

Također, pohvalili su nam se kako su članovi udru­ge Majstora kotlića te kako uistinu uživaju u pripremanju mesnih specijaliteta svih vrsta. Tvrde da se tajna njihove pobjede krije u pikantnim začinima te dobrom omjeru pečenja na žaru i složnog tim­skog rada. Uvjerljivo su pobijedili s čak 28 bodova više od drugoplasirane ekipe. Da se kojim slučajem ove subote dijelila nagrada za najoriginalniju ekipu pobjedu bi svakako odnio tim Bujtar grilla. 

Poni­jeli su sa sobom simpatičnu 'napravu' za ispijanje vina popularnu 'letvu'. Radi se o komadu drveta na kojem su pričvršćene dvije čaše za vino. Objasnili su da se radi o varijanti team buildinga: 'Kad je neki član Bujtar grilla u bilo kakvoj vrsti krize, na primjer identiteta, mesa, začina ili bilo čega, on samo kaže 'letva'. Tu se očituje taj timski duh jer mu se odmah pridruži drugi član tima. Dalje slika govori više od tisuću riječi!'. Ekipa je pokazala da su u ispijanju vrlo sinkronizirani i skladni. 

Narodni roštilj i ove godine nije zaobišao ni tamburaški sastav Prva liga. Davor Dre­tar Drele vješto je dirigirao osmosatnim programom na tvrđi pa su i ove subote po­sjetitelji sudjelovali u potezanju užeta, no­šenju tacni i sličnim zabavnim igrama. Sve skupa nebi bilo jednako zabavno da se de­licije s roštilja nisu zalijevale hladnim Karlo­vačkim pivom, a za dobru dozu pravih za­čina pobrinuo se kao i do sada Kotanyi. 

Za razbibrigu i zanimljivo štivo tu su 24sata, a za razbuđivanje nakon obilnog obroka Anamarija kava. Najbolja domaća glazba s Narodnog radija zajedno sa tamburaš­kim sastavom Slavonski san održavala je atmosferu na vrhuncu. Ovaj uhodani tim Narodnog roštilja uz Pik Vrbovec sljedeće subote siže u Zadar gdje će se održati po­sljednji ovogodišnji Narodni roštilj uz Pik. 

Message