Obavijesti

Nassfeld – užitak skijanja na vrhunskom snijegu

Nassfeld – užitak skijanja na vrhunskom snijegu
4

Osiguranim snijegom, suncem, položajem na jugu - i sa pregršt iznenađenja. Nassfeld, koruška najveća skijaška destinacija i jedno od 10 najboljih austrijskih skijališta.

Osiguranim snijegom, suncem, položajem na jugu - i sa pregršt iznenađenja. Tako se Nassfeld, koruška najveća skijaška destinacija i jedno od 10 najboljih austrijskih skijališta, ove godine predstavlja svojim gostima.
Beskrajno mnogo sunčanih sati, gomile snijega, široke staze, ugodne planinske kolibe, zabava uz après-ski te ukusna kuhinja na sjecištu triju zemalja, Austrije, Italije i Slovenije - za savršen zimski odmor .

30 najmodernijih žičara – uključujući 5 gondola, 4 šesterosjedežnice, od kojih je jedna grijana, te 4 četverosjedežnice - čine Nassfeld ugodnim eldoradom za jureće skijaše i bordere.
Vrhunac je Millennium-Express: najduža gondola u Alpama, koja prevozi putnike u samo 17 minuta od Tröpolach-a u dolini Gail, dužinom od  6.000 metrara i na visini od 1.309 metara, sve do Kofelplatz Madritsche (2.000 m nadmorske visine). S planine se ponovno možete spustiti ili sa Millennium-Express-om ili  “Carniom“, 7,6 km dugom stazom, čija najniža trećina sa svojih 2,2 km, svake srijede postaje najduža osvijetljena alpska staza za noćno skijanje.
Svi gosti koji nisu smješteni u blizini početne stanice Millennium-Express-a, biti će do nje prevezeni besplatnim autobusom. Autobus, koji također besplatno mogu koristiti i skijaši trkači, sanjkaši, klizači i planinari, svakodnevno vozi nekoliko ruta kroz Gailtal, Gitschtal i od Weissensee-a, do odredišta, uključujući i početnu stanicu Millennium-Express-a.

Raj za snowboardere…. i skijaše trkače

Skijaši i snowboarderi usmjerit će svoj pogled prema 110 kilometara, uvijek odlično pripremljenih, skijaških staza. Kada se govori o pripremljenosti staza, Nassfeld je uvijek na prvom mjestu, a to potvrđuju i profesionalni skijaši, mahom reprezentativci iz drugih regija, koji sa sobom kući ponesu pokoji savjet o održavanju staza. Nezavisna komisija svake godine ocjenjuje vrhunsku kvalitetu održavanja staza, njihovu sigurnost te dodjeljuje pečat kvalitete. Proteklih su godina staze proširene, pružajući tako entuzijastima zimskih sportova još više prostora i još veću sigurnost na 2,8 miliona m2.
 

Južno, sunčano s velikim količinama prhkog snijega 

Zahvaljujući zavidnoj geografskoj poziciji južno od Alpa a sjeverno od Sredozemlja, stvorila se jedinstvena snježna mikroklima, tzv. „Đenovska ciklona“ od koje Nassfeld ima velike koristi. Pogodna mikroklima konstantno opskrbljuje područje, pretežno na 1.400 pa sve do 2.000 m nadmorske visine, novim snijegom. To se također odnosi na 7,6 km dugačku stazu koja vodi do Tröpolach-a u dolini Gail. Time je, sasvim slučajno, Nassfeld zaradio nadimak “koruška Snježna rupa”. Ukoliko nema dovoljno prirodnog snijega, topovi su uvijek spremni za pomoć. Vrhunski snijeg od početka prosinca pa sve do sredine travnja je zagarantiran. U isto vrijeme, južna strana daje Nassfeldu 850 sunčanih sati tijekom zimske sezone, 100 sati više u odnosu na Sjeverne Alpe.

Volim skijati u Nassfeldu jer imaju dobre staze i puno snijega.Tu nalazim potreban mir, ali i zabave točno koliko želim.Preporučam Nassfeld svim skijašima, ali i za odlazak na obiteljski odmor.

Tony Cetinski

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama

Jedini Japanac na Titanicu: Zbog onoga što je napravio bio je na listi srama sve do kraja života
PRIČA O MASABUMIJU HOSONI

Jedini Japanac na Titanicu: Zbog onoga što je napravio bio je na listi srama sve do kraja života

Masabumi Hosono probio se do čamaca za spašavanje. Čuo je da mornar viče: 'Mjesta za još dvoje'. Na brodu je bilo još žena i djece. U Japanu je završio u udžbenicima kao primjer sramotnog ponašanja
Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena