Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 4
Foto: Unsplash, Pexels
BUDITE ORIGINALNI

7 ideja za dekoriranje bora: Od adventskog drvca pa sve do onog prekrivenog slatkišima

Ukrašavanje božićnog drvca većini je jedna od najdražih sastavnica božićnih blagdana. Ako vaši ukrasi nisu već spremni, ili ste u potrazi za bogatijim drvcem koje će zasjati u dnevnom boravku, imamo nekoliko odličnih ideja

Sadržaj donosi PEVEX

Vuče li vas već sad želja da počnete postavljanje božićnog drvca ili ste među onima koji to rade tik pred Božić? U mnogima se božićni duh javlja odmah nakon Svih svetih, kad obično počinje period potrage za savršenim drvcem i ornamentima. Njihov odabir prvenstveno ovisi o željenom stilu ukrašavanja, a zanimljivo je kako su globalni podaci Statiste za 2022. godinu pokazali da je trećini ispitanika maksimalizam ipak najdraži stil ukrašavanja božićnog drvca, slijede ga personalizirani stil te minimalizam. 

No ako još nemate ideju kako ukrasiti božićno drvce ili vam je dosadilo isto ukrašavanje svake godine, donosimo vam sedam bajkovitih ideja za ukrašavanje bora koji se baziraju na različitim stilovima. Zato okupite obitelj, posebice mlađe ukućane, i kreativnim snagama dovedite svoje božićno drvce do savršenstva.

Adventski bor

S obzirom na to da adventsko razdoblje počinje 1. prosinca, sad je idealno vrijeme da počnete razmišljati o božićnom drvcu kao adventskom kalendaru. Metoda je zapravo vrlo jednostavna, a sve što vam treba su kartonske kutijice s božićnim motivima ili božićne čarapice, u koje ćete staviti nekoliko slatkiša, označiti dan i objesiti na bor.

Tako će djeci svaki dan proći u iščekivanju što će ugledati sutradan. A, ako želite, svaki put kad se jedna kućica skine, možete je zamijeniti drugim božićnim ornamentom da bi drvce u svakom trenutku izgledalo raskošno. 

Snježni bor

Bor na čijim se granama nazire snijeg daje poseban božićni čar. Ovaj učinak možete dobiti i kupnjom snijega u spreju, koji samo poprskate po granama, ili se u startu odlučite za umjetni bor sa snijegom kako ne biste morali čistiti ostatke spreja. Primjerice, u Pevexu možete pronaći drvce ovog tipa koje je dostupno u nekoliko različitih modela i visina.

Kad je riječ o ornamentima, uz bijeli snijeg savršeno se uklapaju srebrni ukrasi ili oni u boji mjedi. Pritom možete dodati i staklene kugle s perom ili baršunasto bijelu zvijezdu za još bogatiji izgled.

Metalik bor

Kombinacija božićnih ukrasa u metalik bojama drvce čini vrlo elegantnim, a posebno atraktivno izgleda noću zbog refleksije lampica od metalik ornamente. U ovom stilu ukrašavanja ne prolaze boje poput crvene ili zelene jer drvcem uglavnom prevladavaju neutralni tonovi poput sive, bijele i bež.

Ono što ovakvom božićnom drvcu daje poseban efekt su veliki šljokičasti ukrasi, goleme kuglice i neobični ornamenti koji privlače poglede. U ovoj priči su sjaj, šljokice i lampice tri glavna faktora koje trebate uzeti u obzir da bi vaš bor izgledao kao na fotografiji dolje.

Klasični bor

Mnogi će reći da Božić nije potpun bez raskošnog tradicionalno uređenog drvca. Ovaj tip dekoracije podrazumijeva boje poput crvene, zlatne i srebrne, pa i zelene, uz dodatke pokojih vintage ornamenata koji su ostali od naših baka i djedova. Pritom ne treba zaboraviti ni detalje kao što su velike crvene mašne, koje boru daju bajkovit izgled, ili ukrasne vrpce koje će ga učiniti još raskošnijim.

Kad je riječ o božićnim lampicama, klasični borovi tradicionalno se ukrašavaju šarenim ili zlatnim lampicama. No također imajte na umu da će bor izgledati bolje ako je i unutarnje stablo obavijeno lampicama, a ne samo grane.

Slatki bor

Ovo je bor kojem će se sigurno oduševiti svako dijete, pa je odličan odabir ako imate mlađe ukućane. Na vama je samo da odaberete osnovne ukrase, a ostatak dopunite šarenim slatkišima. Pritom umjesto standardnih kuglica možete odabrati ukrase koji predstavljaju mini verziju igračaka poput vila ili snjegovića.

Kad je riječ o slatkišima, najbolji za dekoriranje su tvrdi božićni slatkiši koji su zapakirani u prozirni celofan, a sve što trebate je probušiti rupicu da biste mogli provući kukicu. Jedini problem u ovom slučaju je taj što se morate pobrinuti da mališani ne raskite bor prije vremena.

Christmas,Tree,For,Christmas,With,A,Garland,And,With,Decorations

Minimalistički bor

Minimalistički borovi izgledaju nježno i romantično, a uglavnom se baziraju na božićnim lampicama uz pokoji dodatak božićnog ukrasa. Želite li mu dati malo posebniji izgled, uvijek se možete odlučiti za prsten za božićno drvce kako biste sakrili stalak, a pritom i "podignuli" izgled drvca.

S obzirom na to da se ovaj stil ukrašavanja oslanja na lampice, pri kupnji lampica vodite računa o potrebnoj dužini da biste ga mogli bogato ukrasiti s obzirom na to da su drugi ornamenti u ovom slučaju minimalni. Prednost ovakvih drvaca je to što je i njihovo raspremanje vrlo jednostavno, a ako imate kućne ljubimce, neće imati mnogo toga za rušenje.

Mother,And,Daughter,Decorating,The,Christmas,Tree

Pastelni bor

Boje poput svijetloplave ili ružičaste posljednjih su godina veliki hit kad je riječ o modernijem ukrašavanju božićnog drvca. U ovom slučaju najvažnije je da su ukrasi koje birate nježnijih i pastelnih nijansi kako nijedan ornament ne bi vizualno odskakao.

Spomenute boje najčešće se kombiniraju sa srebrnim i bijelim ukrasima, a vrlo je važno i da bor bude gusto nakićen kako biste dobili željeni učinak. Poželjna je kombinacija velikih i malih kuglica, a pritom ne zaboravite odabrati i predivnu božićnu zvijezdu koja će dati završni "touch" vašem boru.

Ako ste u nekom od prikazanih borova pronašli inspiraciju za uređenje svojeg božićnog drvca, imajte na umu da vas u Pevexu čeka velik asortiman borova, božićnih ukrasa i drugih detalja kojima ćete kreirati toplu blagdansku atmosferu.

Sadržaj donosi PEVEX

Komentari 4
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mnogi tate bi voljeli iskoristiti svoj očinski dopust, ali boje se 'problema' s poslodavcem
ODLIČNI UVJETI DOPUSTA

Mnogi tate bi voljeli iskoristiti svoj očinski dopust, ali boje se 'problema' s poslodavcem

Iako se percepcija prema 'tati koji ostane kod kuće s malim djetetom' mijenja svaki dan, mnoge očeve i one koji se to nadaju postati, više od financija brine potencijalno narušen odnos s poslodavcem

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...