Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 2
Foto: PR
IDEJU PREPUSTITE NAMA

Bliže se proljetna slavlja: S ova 3 dara ne možete pogriješiti

Osim sunčanog vremena, proljeće nam donosi mnoge prilike za darivanje najmilijih, poput Majčina dana, rođendana, pričesti, krizmi, promocija, ali i 'običan' odlazak u goste, složit će se mnogi, lijepo je začiniti znakom pažnje

Sadržaj donosi: Shopaj24

Znate li da čin darivanja aktivira dijelove mozga povezane sa zadovoljstvom, društvenom vezom, sigurnošću i povjerenjem?

Naime, istraživanja su pokazala da trošenje novca na nekog drugoga osim sebe budi osjećaj sreće jer darivanje aktivira ključne puteve nagrađivanja u mozgu koji oslobađaju oksitocin, takozvani hormon maženja. Zapravo, cijelo se to iskustvo - od smišljanja što darovati nekome koga volite do iščekivanja da ih gledate kad otvaraju vaš dar - možemo opisati kao stanje intrinzičnog užitka.

Ipak, darivanje često može prouzročiti i neželjene osjećaje, poput tjeskobe te velike brige zbog toga hoće li se dar svidjeti osobi za koju je namijenjen. Kako biste to izbjegli i kako bi vas preplavio jedino osjećaj sreće, sastavili smo prijedlog darova s kojima sigurno nećete pogriješiti. 

A,Gift,From,Godparents,For,The,First,Holy,Communion.,A

Sat - bezvremenski izbor

U vremenima u kojima je postalo vrlo izazovno održavati pažnju u stvarnom svijetu i kad mnogi osjećaju stalnu potrebu da provjeravaju mobitel, ručni je sat uistinu korisna investicija jer može učiniti ljude prisutnijima. Drugim riječima, kad bude htjela saznati koliko je sati, umjesto gledanja na mobitel, što je savršena prilika da se potroši vrijeme u još jednom beskonačnom skrolanju na društvenim mrežama, osoba će jednostavno pogledati na zapešće.

Čak i ako mobitel nije glavni izvor distrakcije u životu, jedno je sigurno - sat je izdržljiv i dugotrajan proizvod te jedan od rijetkih darova u kojima osoba može svakodnevno uživati. Ovaj iznimno koristan dar simbolizira i obećanje prisutnosti u životu osobe kojoj ga darujete. Nije li to najbolji pokazatelj brige i ljubavi?

Za sve koji vole klasiku i praktičnost, tu je vodootporni model s digitalnim prikazom sata CASIO VINTAGE A168WG-9EF, kojeg mogu nositi i žene i muškarci.

Više informacija o ponudi prodavaonice WATCH LINE možete pronaći na shopaj24.hr

Knjige za sve kreativce i sanjare

Ne mogu uvenuti kao buket cvijeća, ne mogu se popiti ili pojesti kao boca (alkoholnog) pića ili bombonijera te ih ne morate nositi ako vam se ne sviđaju, kao što je to slučaj s nakitom - knjige su veličina koja odgovara svima. Ako su pažljivo odabrane, mogu natjerati osobu kojoj ih darujete na razmišljanje i sanjarenje te na smijeh, ali i tugu.

Čitanje ima višestruke dobrobiti, od poboljšanja fokusa, pamćenja, empatije i komunikacijskih vještina do podrške kognitivnoj mreži i usporavanju njezina propadanja. Mnoga su istraživanja dokazala i da djeca kojoj čitaju od najranije dobi imaju širi vokabular te postižu bolje rezultate na testovima IQ-a i emocionalne inteligencije, a nekima ono čak može pomoći i u suzbijanju stresa.

Osim svega navedenoga, ne treba zanemariti ni to da je knjige vrlo lako zamotati! 

Pri odabiru prave knjige, najpametnije je posavjetovati se s osobljem knjižare, ali naodmet nije ni čitanje online recenzija. Tako, primjerice, ako tražite dar za prvopričesnika, pravi odabir definitivno će biti serijal "Harry Potter", za magistra psihologije ili srodnih znanosti odaberite nešto poput knjige "Industrija sreće" Velimira Grgića, a zaljubljenike u povijest oduševit će djelo "Potop" Damira Karakaša.

Više informacija o ponudi knjižare Dominović možete pronaći na shopaj24.hr.

Za 'nešto posebno' tu su sunčane naočale

Nakit, buketi, nešto slatko ili čestitka iz koje ispadaju novčanice vrlo su lijepi, čak i korisni darovi, ali istodobno i pomalo dosadni. Ako želite izaći iz kolotečine jednih te istih darova, razmislite o sunčanim naočalama. Riječ je o popularnome modnom dodatku koji postoji od 1752. godine i koji od tada vole nositi gotovo sve generacije - bilo da je ljeto ili zima. 

A osim što su predivan modni dodatak, sunčane naočale su iznimno korisne za zaštitu zdravlja očiju. Naime, dugotrajno izlaganje suncu bez odgovarajuće zaštite povećava rizik od bolesti oka, poput fotokeratitisa, katarakta, izraslina na oku, pa čak i raka oka. Iz tog je razloga preporučljivo da pri kupnji sunčanih naočala izaberete one koje blokiraju 99, pa čak i 100% UVA i UVB zračenja.

Što se tiče modela, bezvremenski modeli naočala RayBan siguran su izbor i za žene i za muškarce, a razigrana FURLA SFU685 bit će pun pogodak ako imate prilike dati nešto majci za Majčin dan ili možda supruzi, djevojci, sestri ili kćeri za rođendan.

Više informacija o ponudi prodavaonice WATCH LINE možete pronaći na shopaj24.hr

SHOPAJ24 središnje je mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi s najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!

Sadržaj donosi: Shopaj24

Komentari 2
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba
KAMO ZA PRAZNIK RADA?

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba

Na samo sat vremena od Zagreba i malo manje od Rijeke, u srcu Gorskoga kotara, smjestio se zaštićeni krajolik kanjon Kamačnik. Povodom Praznika rada Bistro Kamačnik organizira bogat zabavni program i vrhunske mesne i riblje specijalitete

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno