Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 1

Briljantne ideje: Evo kako urediti vrt s malim budžetom

POWERED BY Pevex

Briljantne ideje: Evo kako urediti vrt s malim budžetom
1

Došlo je lijepo vrijeme i željeli biste osvježiti svoje dvorište i vrt, no sprečava vas nedostatak novca? Ne brinite se, ove fenomenalne ideje za uređenje koštat će vas stotinjak kuna, a izgledat će kao da ste uložili pravo bogatstvo

S obzirom na trenutnu situaciju, ljudi su u domu počeli obavljati stvari za koje dosad nisu imali vremena, a dolaskom sunčanih dana na red je došlo i uređenje vrta. Iako većina misli kako je u estetiku eksterijera potrebno uložiti pravo bogatstvo, to nužno ne mora biti točno. Uz malu dozu kreativnosti i snalažljivosti vaš vrt može izgledati kao da ste angažirali poznatog dizajnera, a evo nekoliko ideja koje vam mogu koristiti kao inspiracija.

1. Posvetite više pozornosti ogradi

Vrtne ograde zahtijevaju više brige i pažnje nego što im inače posvećujemo. Prije svega, drvenu, ali i željeznu ogradu, s vremena na vrijeme treba premazati ili prelakirati sredstvima kako biste je zaštitili od truljenja ili oksidacije. Osim što ćete tako spriječiti dodatne troškove kupnje nove ograde, napravit ćete kvalitetniju podlogu za boju.

A da biste unijeli dašak svježine u svoje dvorište ili vrt, zanemarite uobičajene nijanse crne, smeđe ili bijele. Razmislite o razigranim bojama, poput tirkizne, svijetloplave, žute, zelene, pa čak i crvene.

2. Iskoristite stari namještaj

Stari namještaj ne mora uvijek završiti u glomaznom otpadu, pogotovo ako ste jedan od sretnika koji imaju vrt. Primjerice, stari radni stol vrlo lako može poslužiti kao mjesto na kojem odlažete alat, materijal ili bilo što drugo što koristite za rad. Druga, no ništa manje zanimljiva ideja je korištenje stare komode u čijim ladicama možete zasaditi cvijeće, a koja vam može poslužiti kao alternativa teglama.

Ovisno o stilu vašeg vrta, obojite namještaj ili ga jednostavno ostavite u rustikalnom izdanju. Također, ako imate stare drvene ljestve koje više nisu za uporabu, iskoristite ih kao prostor na kojem ćete slagati tegle s cvijećem. Savjetujemo vam da se poigrate vrstama cvijeća koje ćete saditi, neka vaš vrt priča priču (puzavci bi odlično izgledali na ljestvama koje imaju visinu).

3. Uredite vrt stvarima iz doma

Trend ukrašavanja vrta dodacima iz doma najčešće se može vidjeti u dvorištima Britanaca, a može poslužiti kao odlična inspiracija prilikom uređivanja i vašeg eksterijera. Tako, primjerice, višak jastuka iz dnevnog boravka možete prebaciti u dvorište i staviti na stolce ili klupe. Istu stvar možete napraviti i s pokrivačima.

Ako imate stare okvire za fotografije bez stakla, pronađite vani mjesto na koje ih možete objesiti. Osim toga, prostor za druženje možete ukrasiti žaruljama i tako dodatno podići živost. Iako se ovo možda ne čini kao velika promjena, važno je znati kako ljepota uređenja eksterijera leži upravo u sitnim promjenama koje čine veliku razliku.

4. Stavite plastenik

Oduvijek ste sanjali o malom vrtu u kojem ćete moći uzgajati povrće, no oskudni je prostor u dvorištu razlog koji vas je kočio? Onda je vrijeme da saznate za praktično rješenje zvano prijenosni visoki plastenik. Iako je manji od uobičajenog, ovaj praktični plastenik omogućava jednako dobre uvjete te je idealan za produljenje žetve ili čuvanje sadnica od mraza.

Osim što ćete napokon imati priliku biti poput profesionalnih vrtlara, plastenik će vam omogućiti skladištenje biljaka i smanjiti njihovo propadanje. Iako postoji mnogo izazova s kojim se možete susreti prilikom uređenja eksterijera, svakako nemojte stati nakon prve prepreke; potražite alternative i savjetujte se. Rezultat će biti uživanje u prostoru koji ste uredili svojim rukama.

5. Izradite namještaj od paleta

I za kraj smo ostavili odličnu ideju, koju uz malo truda i materijala može realizirati baš svatko! Izrada namještaja od starih drvenih paleta jedna je od najlakših, najkreativnijih i najprihvatljivijih stvari koje možete napraviti. Ova vrsta namještaja ne samo da izgleda sjajno nego stvara rustikalni izgled vašeg vrta ili dvorišta.

Naravno, paletu možete obojiti prema vlastitoj želji te je ukrasiti veselim jastucima, pokrivačima i slično (iskoristite prijedlog koji smo prethodno naveli). Sigurni smo kako ćete imati nevjerojatan vanjski prostor koji će izgledati fantastično tijekom cijele godine!

Svi volimo vidjeti lijepo uređen vrt ili dvorište, pa vam ove ideje mogu poslužiti kao odličan vodič u uređenju vlastitog. A jeste li vi svoj vrt već uredili ili tek planirate?

Ukrasite svoj vrt uz pomoć Pevexa! Sve aktualne ponude za uređenje eksterijera, ali i interijera, možete vidjeti u katalogu koji je dostupan ovdje.

POWERED BY Pevex

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
VIDEO

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba
KAMO ZA PRAZNIK RADA?

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba

Na samo sat vremena od Zagreba i malo manje od Rijeke, u srcu Gorskoga kotara, smjestio se zaštićeni krajolik kanjon Kamačnik. Povodom Praznika rada Bistro Kamačnik organizira bogat zabavni program i vrhunske mesne i riblje specijalitete

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno