Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 11
Foto: Sajema
PUTOVANJE U DVOJE

Dva svijeta različita: Znate li koji tip odmora više preferiraju žene, a koji tip vole muškarci?

Ako ste s nekim koga volite, gdje god da se nalazite čini vam se kao najbolje mjesto na svijetu - samo da ste zajedno, zar ne? Međutim, ostavimo li ljubav po strani, čini se da postoje razlike u ženskim i muškim željama kad je riječ o putovanjima

Sadržaj donosi: Terme Jezerčica

Mnoga istraživanja potvrđuju kako su muški i ženski mozak u mnogočemu različiti, pa tako, primjerice, muškarci imaju bolji fokus na jedan zadatak, a žene brže obavljaju više zadataka istodobno. Čini se i da žene imaju tendenciju komunicirati svoje osjećaje iskrenije od muškaraca, a muškarci su više spremni riskirati te su optimističniji.

U skladu s tim jasno je da se top lista putovanja više-manje razlikuje s obzirom na spol. Muškarci preferiraju putovanja povezana sa sportom i aktivan odmor, a žene više vole toplice i shopping. Naime, jedno je istraživanje pokazalo kako je dva puta veća vjerojatnost da će muškarci izabrati sportsko putovanje od žena, a 1,43 puta veća je vjerojatnost da će žene izabrati odmor u toplicama.

Osim tipa putovanja, na muškarce i žene pri donošenju odluke o tipu odmora utječu još neki specifični kriteriji. Primjerice, postojanje noćnog života na nekoj destinaciji mnogo je važnije muškarcima, a kod žena se može zamijetiti sigurnost kao najvažniji čimbenik pri odabiru odmora. Još neki faktori kojima muškarci posvećuju mnogo pozornosti su održivost, kulturne i povijesne znamenitosti te aktivnosti i sportovi (npr. skijanje, surfanje, biciklizam i tako dalje). S druge strane, žene će, nakon sigurnosti, najviše cijeniti čimbenike kao što su postojanje prijatelja i obitelji na odmoru, niske cijene letova, hotela, aktivnosti i slično te je li netko njima blizak preporučio taj tip odmora.

Four,Happy,Friends,Are,Standing,And,Embracing,Against,Snow,Capped

Tko više voli putovati?

Razlike između muškaraca i žena ne staju samo na tipu odmora i listi kriterija koje im određeno putovanje mora ispuniti nego su one vidljive i u njihovu omjeru, odnosno u tome tko više voli putovati. Prema Forbesu, žene statistički mnogo više i češće putuju od muškaraca. Čak 64% putnika u svijetu su žene, a samo 36% muškarci. A bilo da putuju s partnerima, obiteljima, prijateljima, samostalno ili u grupama, 80% svih odluka o putovanjima donose žene

Zanimljivo je primijetiti i da žene na putovanja gledaju kao na nagradu i bijeg od svakodnevice te na njima vole upoznavati ljude i kupovati lokalnu robu više nego muški suputnici. Kako prenosi Forbes, žene su također sklonije pažljivom planiranju i štednji za odmor.

Modern,Travel,Lifestyle,People,With,Happy,Smiling,Woman,Listening,Music

Najlošije navike partnera na putovanju

Istražujući različite preferencije tijekom putovanja među spolovima, došli smo do zanimljivih i smiješnih svjedočanstava o tome što žene a što muškarci najviše zamjeraju suputnicima.

Tako je jedna žena istaknula da joj najviše smeta što ona uvijek istraži sve o destinaciji i napravi plan putovanja, a njezin partner čak se ni ne potrudi pročitati te informacije te je stalno ispituje tijekom putovanja stvari poput toga koliko traje let, što namjeravaju posjetiti, kad moraju izaći iz hotela i slično. Druga korisnica ima potpuno suprotan problem - njezin partner voli planirati putovanje toliko detaljno da svaka aktivnost ima svoj do u minutu točan početak i kraj, zbog čega se ona gotovo uvijek osjeća kao da joj treba još jedan odmor kad se vrati kući s odmora. Čini se da nije poželjno ni kad je netko previše škrt na putovanju, pa umjesto uzimanja taksija tjera svoju bolju polovicu na nepotrebno napornu, ali ne toliko jeftiniju alternativu, kao što je pola sata hodanja uzbrdo po vrućini i s teškim ruksacima na leđima.

Adult,Couple,Missed,The,Departure,Of,The,Train.,The,Are

Čitatelji BuzzFeeda, što ženski što muški, otkrili su da na putovanjima ne vole ljude koji ne sudjeluju u planiranju, ali se naljute kad primijete da plan puta ne uključuje ono što oni žele. Jedna je osoba napisala da više nikad neće putovati s nekim tko je opsjednut fotografiranjem jer ju je umorilo to što je svaki obrok morao biti fotografiran prije nego što su ga mogli dotaknuti, restorane su birali zbog estetike a ne zbog hrane i činilo se kao da se svakih nekoliko metara zaustavljaju da bi nešto fotografirali i stavili na društvene mreže. 

Jedan je korisnik posebno osjetljiv na onaj tip osoba koje upropaste posljednji dan putovanja jer se cijeli dan samo žale na to kako su tužni što im je zadnji dan i kako je grozno što se sutradan moraju vratiti u stvarnost. Mnogima će manjkati strpljenja i za one ljude kojima treba sto godina da se spreme i koji ne mogu šetati dulje od sat vremena u komadu.

Pišite nam što je to što vama najviše smeta kod partnera ili partnerice kad putujete.

Ovom će se odmoru radovati oboje

Ipak, vjerujemo da će na bajkovitome mjestu kao što su Terme Jezerčica oba partnera ove zime moći zaboraviti sve sitne razmirice i dosadne navike koje trpe zbog ljubavi jer ova divna destinacija na samo četrdesetak kilometara od Zagreba nudi sadržaje po svačijoj mjeri. Od wellnessa, uživanja u prirodi i raznim aktivnostima do kupanja u bazenima, ali i prilici da se u okrilju prirode dobro naspavaju, parovi će ovdje, ne sumnjamo, napuniti baterije i ponovno se zaljubiti jedno u drugo.

Osim toga, u zagrljaju prirode s ugodnim podnebljem u kampu Terme Jezerčica možete kampirati tijekom cijele godine. Kamp je smješten uz Hotel Terme Jezerčica, u srcu Hrvatskog zagorja, na izvoru termalne vode u Donjoj Stubici, te je odličan izbor za sve one koji traže vrhunski kamp u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Sadržaj donosi: Terme Jezerčica

Komentari 11
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom