Obavijesti

Native sadržaj

Male tajne: Nakon ovih 15 trikova život će vam biti lakši

Powered by Henkel

Male tajne: Nakon ovih 15 trikova život će vam biti lakši

Što je zajedničko octu, sodi bikarboni, zamrzivaču, cipelama, britvici i mrvicama kruha? Sve su to stvari koje često upotrebljavamo, a ni ne znamo u čemu nam sve mogu pomoći. Život vam više neće biti isti...

1. Osvježite traperice i riješite se neugodnih mirisa

Stavite traperice u zamrzivač kako bi ih 'osvježili' i uklonili sve bakterije. Malo ih četkajte, savijte, stavite u plastičnu vrećicu, pazite da unutra ne ostane zraka, a potom stavite u zamrzivač. Hladna temperatura učinkovito ubija bakterije koje ste 'pokupili' nošenjem i daje vam osjećaj čistoće. Naravno, ako na sebi imaju mrlju, ovaj trik vam neće pomoći. Ali, ako imate osjećaj prljavštine od nošenja ili se želite riješiti neugodnih mirisa, zamrzavanje je pravo rješenje za vas.

Our laundry piles sure are getting high with all these holiday errands! So, we're throwing our jeans in the freezer to get a quick clean. See how: http://bit.ly/1fsNxvi Have you tried the freezer method?

Posted by Pinterest on Friday, 20 December 2013

2.  U sušilici za salatu osušite i odjeću

Naravno, ovaj trik možete koristiti samo kod manjih odjevnih predmeta. Koliko malih, ovisi o samoj sušilici. Velike mogu značajno ubrzati proces ručnog sušenja. Radi na istom principu kao program ispiranja i sušenja u perilici, samo vam ovo može biti i svojevrsna tjelovježba jer se pokreće snagom vaših mišića. Jedino bi možda bilo dobro da imate posebnu sušilicu za salatu, a posebnu za rublje.

3. Mrlje od ulja + dječji puder

Ako još niste čuli za njega, ovaj jednostavan trik spasit će vam puno vremena i živaca. Na mrljama od ulja na odjeći preko noći ostavite dječji puder i problem je riješen u sljedećem pranju. 

If you get an oil stain your clothes, leave baby powder on it overnight

Posted by The Bungalow on Friday, 20 September 2013

4.  Premale ili nerazgažene cipele? Nema problema!

Razgazite cipele stavljanjem vrećicu vode u svaku i stavljajući ih u zamrzivač preko noći. Kao što smo učili u školi, voda povećava volumen kad se zaledi. To znači da će mala vrećica povećavati i volumen cipele malo po malo kako se pretvara u led. Pazite da ih pretjerano ne napunite kako bi izbjegli trganje. Trik koji može napraviti veliku  razliku između udobnosti i boli cijelu noć. 

Put new shoes in the freezer with baggies of water inside to stretch them out a bit. https://betterremade.com/2011/10/04/super-random-secret-trick/

Posted by Glue Sticks and Gumdrops on Sunday, 24 April 2016

5.  Produžite postojanost boja

Izbjegnite blijeđenje svojih tamnih traperica  dodavanjem destiliranog bijelog octa zadnjem ciklusu pranja. Ako ih ima više. Pola šalice napravit će veliku razliku.

. Avoid fading your dark wash jeans by adding distilled vinegar to the last washing...

Posted by Pauline Robertson on Sunday, 31 May 2015

6.  Mrlje na koži nestaju

Mješavina hladne vode i octa ukloniti će sve mrlje na  koži, bez nanošenja bilo kakve štete! Ako već niste, probajte.

A cold water and vinegar mixture will remove stains form leather without causing any damage!

Posted by Style Encore - North Charleston, SC on Saturday, 25 June 2016

7. Crno vino nestaje uz pomoć bijelog 

Mrlje od crnog vina možete ukloniti pomoću bijelog vina! Zvuči nevjerojatnio, ali je istinito. Mrlje koje zadaju najviše glavobolja su upravo mrlje od crnog vina. Nemojte paničariti. Ako se prolijete, na mrlju odmah stavite malo bijelog vina, pustite da se upije i osuši.

Today's fashion tips! Use white wine to remove red wine stains. #tips #lifehacks #fashion #style #evannafashionhouse #trend #dress #clothing

Posted by Evanna Fashion House, Singapore on Wednesday, 3 August 2016

8.  Limunov sok spašava košulje

Košulje na kojima vam se najviše vide mrlje od znoja, prije pranja poprskajte limunovim sokom. Pogotovo sive košulje koje češće gube boju i lakše se vide neugodne mrlje.

Use lemon juice and baking soda to get rid of the ugly armpit stain!

Posted by Swag that kills on Tuesday, 30 August 2016

9.  Važnih pet minuta poslije peglanja

Nakon što opeglate odjeću, nemojte ju odmah obući već čekajte pet minuta. Pričekajte kako bi se odjeća 'stisnula' da ne napravite nove nabore. 

10. Udahnite novi život u stare tenisice

Isperite platnene tenisice toplom vodom, iznutra i izvana. Lagano četkicom utrljajte mješavinu vode, blagog deterdženta i sode bikarbone. Isperite čistom hladnom vodom. I gotovo!

Wash sneakers with baking soda, detergent and a toothbrush to liven them up http://xny.co/2013/10/wash-sneakers-baking-soda-detergent-toothbrush-liven/

Posted by DIY Ideas 4 Home on Friday, 18 October 2013

11. Ustajali kruh u službi antilopa 

Imate stari kruh koji se mrvi čim ga pogledate? I imate antilop kojem treba dubinsko čišćenje prljavštine? Imate sve! Iskoristite koru za čišćenje. Nježno trljajte.

Use stale bread crust to remove dirt from suede http://xny.co/2013/10/use-stale-bread-crust-remove-dirt-suede/

Posted by DIY Ideas 4 Home on Friday, 18 October 2013

12.  Mucice, mucice, mucice

Slatka riječ koja zna stvoriti toliko problema. No, sad im možete stati na kraj. Operite odjeću i kad je čista obrijte ju britvicom. Da, britvicom. Nakon što su sve nepoželjne mucice na jednom mjestu, 'uhvatite' ih ljepljivom trakom.

DIY (De-pill your clothes using razor ) After you run a razor over your clothing , use tape to pick any left overs.

Posted by Esza's style tips on Tuesday, 16 August 2016

13.  Slamka spasa

Svima se bar jednom dogodilo da se špagica za stezanje na trenirci netragom izgubila nakon pranja. I kad malo bolje pogledate, vidite je na sredini perilice. Neeeeee... Sve što trebate učiniti je ubaciti špagicu u slamku, učvrstiti je i jednostavno ju gurnuti natrag u kapuljaču ili pojas. Eto! 

Rethread a Drawstring with a Straw

Posted by Sari Blogs on Sunday, 9 February 2014

14. Kupite traperice bez probe

Želite samo ući i izaći iz tog dućana, bez dosadnog skidanja i probavanja stotina traperica? Ako znate koji model želite i koji vam dobro stoji, i to je sad moguće. Jeste li čuli za metodu vratom? Probajte odgovara li vam struk traperica tako da ga pokušate staviti oko vrata. Ako je u redu, velika je vjerojatno da će vam i traperice odgovarati u struku.

Try Jeans On Without Actually Trying Them On (Jeans shopping is the most time-consuming, soul-destroying experience...

Posted by Wardrobe 21 on Thursday, 7 April 2016

15.  Hvatač mrlja osigurava da se odjeća ne oboja u pranju

Ne može biti jednostavnije. Stavite jednu maramicu Colour Catcher K2R u perilicu prije dodavanja odjeće; dodajte deterdžent kao i obično i pustite da maramica obavi posao. Inače, pri svakom pranju boje se odvajaju od tkanine te mogu obojati ostalo rublje koje se nalazi u perilici. Štoviše, čestice prljavštine mogu prodrijeti u rublje i s vremenom učiniti da vaše rublje izgleda bezlično. Boje su negativno nabijene, a maramica za upijanje boja® ima pozitivan naboj. Zahvaljujući revolucionarnoj patentiranoj tehnologiji, maramica djeluje poput magneta i privlači boju i prljavštine odvojene tijekom pranja, osiguravajući maksimalnu zaštitu. Više ne morate brinuti o preljevanju boja i provoditi vrijeme sortirajući rublje.

Testowanie chusteczek łapiących kolor czyli Colour Catcher w akcji! Mieszaj w pralce wszystkie kolory bez obaw o farbowanie...ja sprawidziłam i TO DZIAŁA! #zlapkolor #rekomendujto #colourcatcher #K2r

Posted by Magdalena Jablonska on Sunday, 3 July 2016

Powered by Henkel

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Veličanstvene građevine i arhitektonska čuda. Prizori koje vrijedi vidjeti uživo
NE DOZVOLI UŽITKU DA ČEKA

Veličanstvene građevine i arhitektonska čuda. Prizori koje vrijedi vidjeti uživo

Kuća koja pleše, toranj Belem, Casa Mila... Sve su to veličanstvene građevine i arhitektonska čuda koja bi trebalo jednom u životu vidjeti uživo. Kao nijemi svjedoci podsjećaju na prošla razdoblja i nude naznake o tome što nosi budućnost

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'
'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović