Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 0

Ove su tvrtke nagrađene za društveno odgovorno poslovanje

Powered by: Heineken Hrvatska

Ove su tvrtke nagrađene za društveno odgovorno poslovanje

HUP je nagradio najbolje primjere društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj od čijih su održivih principa poslovanja u 2018. godini korist imale i tvrtke i zajednice. Jedna se tvrtka ipak posebno istaknula.

Hrvatska udruga poslodavaca dodijelila je ukupno osam nagrada malim, srednjim i velikim tvrtkama u četiri područja: briga za okoliš, briga za zaposlenike, briga za zajednicu te promicanje društveno odgovornog poslovanja unutar dobavljačkog lanca tvrtke. Predsjednica HUP-a – Gordana Deranja u uvodnom dijelu svečanosti obratila se okupljenima u Westinu:

- Nema uspjeha bez odgovornosti. Odavno su prošla vremena kada tvrtke nisu morale razmišljati o tome kako se odnose prema svojim dionicima i resursima te okolišu – ako je to ikada i bilo moguće. Isto tako bez uspjeha i profita nema odgovornog poslovanja. Mi, poslodavci okupljeni u Hrvatskoj udruzi poslodavaca želimo poticati naše članove da i po pitanju vlastite odgovornosti prema zajednici i svojim dionicima neprestano pomiču granice i podižu svoje ciljeve. -

Tvrtka koja je zasigurno pomaknula svoje granice i osvojila veliku nagradu HUP-a za društveno odgovorno poslovanje je Heineken Hrvatska. Nagradu je uručila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Zagreb: Svečanost dodjele Nagrade Hrvatske udruge poslodavaca

Heineken je osvojio nagradu za tri projekta: Hrvatski ječam za Karlovačko pivo, Zeleno poslovanje kompanije Heineken Hrvatska te Briga o zajednici u kojoj poslujemo. Heineken Hrvatska je 2014. pokrenuo projekt nabave domaćeg pivarskog ječma za svoje najpopularnije pivo – Karlovačko i danas koriste 100 posto hrvatskog ječma u pivu. U 2017. godini smanjili su emisiju CO2 na 6,2 kg/hl, a od kraja 2016. u pivovari u Karlovcu koriste samo zelenu električnu energiju (ZelEn), dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora. U zadnjih devet godina potrošnju vode smanjili su za 40%, a u istom su razdoblju smanjili i količinu nerecikliranog industrijskog otpada za 86%.

Heineken Hrvatska uključen je u sponzorstva najvažnijih lokalnih događaja te donacije kroz koje podržavaju projekte i aktivnosti koji doprinose boljoj kvaliteti života u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Projekti se odnose većinom na infrastrukturne radove te uređenje javnih površina za sportske aktivnosti na otvorenom, uređenje zajedničkih prostorija (društvenih domova) ili prostorija udruga/društava koji djeluju u četvrtima, uređenja šetnica/zajedničkih javnih prostora.

Svečanosti su osim predsjednice Republike Hrvatske prisustvovali i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat koji su, uz predstavnike HUP-a dodijelili nagrade dobitnicima.Tolušić je u svom govoru naglasio: - Pozdravljamo i potičemo napore poslodavaca i civilnog sektora da se u prvi plan stave oni koji rade na promicanju održivog i odgovornog poslovanja. Hrvatska se obvezala biti bolja i usklađenija s ciljevima održivog razvoja, a taj put je neostvariv bez uspješnih tvrtki te kreativnih i vrijednih pojedinaca.-

Zagreb: Svečanost dodjele Nagrade Hrvatske udruge poslodavaca

U kategoriji velikih tvrtki nagrade su osvojili Ericsson Nikola Tesla za područje brige za zaposlenike; Coca-Cola HBC Hrvatska za područje promicanja društveno odgovornog poslovanja unutar dobavljačkog lanca, Cemex Hrvatska za područje brige za okoliš i Hrvatska pošta za područje brige za zajednicu.

U kategoriji srednje velikih tvrtki nagradu je osvojila Specijalna bolnica sv. Katarina za projekt kliničkog uvođenja farmakogenomskog testa u svakodnevnu praksu, kojemu je cilj značajno smanjiti neučinkovito propisivanje lijekova te povećati učinkovitost zdravstvenog sustava. Bolnica dvanaest puta u godini pruža besplatne analize onim bolesnicima kojima su one nužne, ali financijski nedostupne. U kategoriji malih tvrtki nagrade su osvojili Sustav javnih bicikala za područje brige za zajednicu i Arosa Grande za područje brige za okoliš.

U sklopu ovogodišnje dodjele nagrade HUP-a za održivo i odgovorno poslovanje, dodijeljene su i nagrade „Sjaj“. U kategoriji velikih tvrtki nagrade su dobili Ina-Industrija nafte i Jadran galenski laboratorij. U kategoriji mikro, malih i srednjih poduzeća dobitnici su Hauska&Partner, Regeneracija i DPD Croatia, a za civilno društvo priznanje je dobila udruga Odraz – Održivi razvoj zajednice.
-Uočava se bogata praksa, raznovrsnost pristupa, kreativna rješenja i inovativni alati, a negdje i izuzetno visoka, dnevna učestalost komuniciranja DOP-prakse - istaknuo je Goran Tudor, utemeljitelj nagrade i menadžer Poslovne inicijative Dobra Hrvatska.

Powered by: Heineken Hrvatska

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…