Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 17

Ovo je super način za popravak kućnog budžeta u kratkom roku

Powered by Njuškalo

Ovo je super način za popravak kućnog budžeta u kratkom roku
1

Zbog situacije u kojoj se nalazimo posljednjih mjeseci, sada je važnije no ikad pametno raspolagati budžetom. Zbog toga vam donosimo nekoliko prijedloga pomoću kojih ćete uštedjeti ili zaraditi novac.

Posljednjih nekoliko mjeseci zaista su znatno utjecali na mnoge od nas. Neki su ostali bez posla, nekima je smanjena plaća, treći su morali zatvoriti vlastiti biznis... Sve u svemu, za većinu Hrvata situacija nije baš bajna. Svjesni toga, mnogi od nas razmišljaju kako popraviti kućni budžet budući da ne znamo kakva nas situacija tek čeka. No ono što će nas sigurno dočekati sljedećih godina, prema predviđanjima Europske komisije, velika je ekonomska kriza, a to je svakako još jedan od razloga da uštedimo ili dodatno zaradimo koju kunu. 

Prodajte ono što više ne trebate

Sigurno u kući imate neke stvari koje ne koristite, višak su ili ih se jednostavno želite riješiti. Godinama čuvate očuvanu opremu za bebe, a djeca su već odavno krenula u školu? Ili vam pola ormara zauzima odjeća koju ne nosite, a u dobrom je stanju i žao vam ju je baciti? Sve to možete lako prodati. Otvorite račun na Njuškalu, besplatno objavite oglase stvari koje vam više ne trebaju i jednostavno ih prodajte. Tako ćete napraviti mjesta u svom domu i usput nešto zaraditi.

Ne kupujte sitnice na blagajni

Vjerojatno niste svjesni koliko vam mjesečno novca ode na "gluposti" koje kupujete onako usput na blagajni kad plaćate benzin ili ste u tjednoj nabavi. Ponekad su to žvake, ponekad čokoladica, bomboni ili nešto treće. Iako se 6 ili 7 kuna u tom trenutku ne čini mnogo, učinite to dva ili tri puta na tjedan i na kraju mjeseca to je iznos od 60 do 80 kuna. Osvijestite tu naviku i sljedeći put na blagajni dva put promislite treba li vam baš ta čokoladica.

Ne bacajte namirnice čim im istekne rok

Ovo je navika koju, nažalost, većina nas ima. No samo zato što je jogurtu ili maslacu istekao rok prije dva dana ne znači da su pokvareni i da se ne mogu konzumirati. Prije nego što odlučite baciti namirnicu, otvorite je, pomirišite ili probajte - ako miris i okus nisu promijenjeni, namirnica je i dalje dobra i zdrava za konzumiranje, a nećete baciti nekoliko kuna u smeće

Dajte prednost marki trgovačkog lanca

Sigurno ste se već mnogo puta uvjerili da visoka cijena ne znači nužno i bolju kvalitetu i zato je, za dobrobit kućnog budžeta, pametno kupovati namirnice robnih marki trgovačkog lanca. Iako češće dajemo prednost poznatim (a ujedno skupljim) brendovima, to ne znači da su proizvodi robnih marki trgovačkog lanca lošije kvalitete. Štoviše, ponekad se takvi artikli trgovačkih marki proizvode upravo u svima nam poznatim tvornicama, što je često naznačeno na deklaraciji proizvoda. Dajte priliku i tim proizvodima, uvjerite se sami kakve su kvalitete i ujedno uštedite koju kunu. A ako volite kupovati domaće proizvode, ovdje provjerite OPG ponudu - često su cijene puno pristupačnije nego u dućanima. 

Ostavite auto u garaži

Ako idete u obližnju prodavaonicu po nekoliko stvari ili u pekarnicu po kruh, ostavite auto kod kuće i zaputite se pješke ili biciklom. Ne morate za svaki izlazak iz kuće paliti auto i trošiti benzin. Živite li nedaleko od posla, bicikl je odlično prijevozno sredstvo tijekom sunčanih dana - osim što ćete znatno uštedjeti na gorivu, bit ćete aktivniji i provest ćete više vremena na zraku. A to je odlična navika za vaš novčanik i tijelo. 

Naplatite svoje znanje

Strane jezike imate u malom prstu? Super vam idu matematika ili fizika? Ili znate programirati u Javi? Mnogo je srednjoškolaca i studenata koji trebaju pomoć pri učenju, osobito kad je riječ o stranim jezicima, matematici, fizici ili programiranju. Ako ste dobri u nekom području, zašto ne biste davali instrukcije? Sastavite oglas na Njuškalu i počnite naplaćivati svoje znanje! 

Powered by Njuškalo

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17
VIDEO

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba
KAMO ZA PRAZNIK RADA?

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba

Na samo sat vremena od Zagreba i malo manje od Rijeke, u srcu Gorskoga kotara, smjestio se zaštićeni krajolik kanjon Kamačnik. Povodom Praznika rada Bistro Kamačnik organizira bogat zabavni program i vrhunske mesne i riblje specijalitete

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno