Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 3
Foto: Nicole Michalou/Pexels
NE ŽELITE POŽALITI

Ovo su pozivi koje u životu ne smijete propustiti. Evo i zašto

Život je kratak i, koliko god nam se sad tako ne čini, istina je da ćemo mnogo toga propustiti baš iz tog razloga. No ipak postoje određeni događaji i situacije kojima se, kad god možemo, trebamo odazvati

Sadržaj donosi Hrvatski Telekom

Svatko od nas se s vremena na vrijeme zapita hoćemo li u starosti biti zadovoljni životnim odlukama koje sada donosimo te postoji li nešto za čime ćemo poslije žaliti. No pritom je dobra vijest da u svakom trenutku možete promijeniti smjer kojim ste krenuli, ako ste u međuvremenu shvatili da život samo prolazi kraj vas, umjesto da ga živite.

Kako bismo vam u tome pomogli, donosimo listu poziva kojima se uvijek trebate odazvati da poslije ne biste žalili za propuštenim iskustvima, prijateljstvima i ljubavima. 

Vjenčanje, krštenje ili proslava diplome

Pozove li vas netko na bilo koju od navedenih proslava, velike su šanse da mu je itekako stalo do vašeg dolaska. Zato ćete svojim pojavljivanjem dati do znanja koliko vam je značajan odnos s tom osobom. Svakako imajte na umu da su vjenčanja, krštenja i proslave završetka školovanja situacije u kojima svatko od nas želi biti okružen osobama koje cijeni ili voli. Zato, ako nemate valjan razlog za neodlazak, uvijek se odazovite pozivu drage osobe da s njom proslavite značajne životne trenutke.

To vam je također prilika da se zabavite i družite s dragim ljudima koje ne viđate svakodnevno, a usput možete ostvariti i neka nova poznanstva. Propuštanjem takvih poziva propuštamo život, zabavu, nove prilike, društvo i one lijepe trenutke od kojih se život sastoji. 

Razgovor za novi posao ili poziciju 

Čak i ako se na prvu osjećate nespremno, poziv na razgovor za novi posao ili preuzimanje pozicije s više odgovornosti karijerne su prilike koje trebate prihvatiti. Na kraju krajeva, iz njih uvijek možete izvući neku novu pouku, upoznati osobe iz svoje branše koje će vam poslije biti od pomoći te vam mogu poslužiti kao način da se izborite za veću plaću na trenutnoj poziciji.

A ako ste među onima koji se libe odazvati se ovakvim pozivima jer imate osjećaj da niste sposobni ili da to što vi radite može raditi bilo tko, u vama se možda javlja "sindrom uljeza". Ovaj termin skovan je kako bi objasnio iracionalni osjećaj sumnje u vlastite sposobnosti, a istraživanja kažu da je prisutan kod mnogih ljudi. Dakle, sumnjate li u svoj potencijal, unatoč pohvalama okoline, to vas može spriječiti da se uhvatite u koštac s novim izazovima i ostvarite svoj puni potencijal.

Putovanje, koncert ili kazalište

Čak i ako ste po prirodi introvertni, poziv na vikend izlet, odlazak na koncert, u kino ili kazalište mogu biti prilike za kojima ćete poslije žaliti što ih niste prihvatili. Primjerice, svaka od tih situacija može rezultirati nekim razvojem događaja koji bi išao vama u korist. Ako ste solo, možete upoznati potencijalnog partnera/icu. Možda ste u potrazi za poslom i baš u kazalištu sretnete poznanika čiji ured ima slobodno radno mjesto. Na kraju krajeva, čak i da se to ne dogodi, provest ćete kvalitetno vrijeme s dragom osobom.

Zato ubuduće razmislite o tome želite li odbiti takvu priliku jer često odbijanje prijateljskih poziva na druženje može rezultirati i udaljavanjem ili zahlađenjem odnosa. Pritom imajte na umu da je nedavno objavljena studija pokazala kako od svih žaljenja u životu većina ljudi najviše žali upravo zbog toga što su izgubili kontakt s prijateljima ili nisu preuzeli više inicijative u tom odnosu. 

Odlazak u novi restoran ili kafić

Vjerni ste jednim te istim restoranima i kafićima? Onda je definitivno vrijeme da prihvatite sljedeći poziv u novi restoran ili kafić jer ćete od toga i vi imati benefite. Naime, znanost je dokazala kako su nova i raznolika iskustva povezana s povećanim osjećajem sreće u našem životu, ali i većom moždanom aktivnošću. 

Zato nemojte uvijek igrati na sigurno i odvažite se isprobati nove i zanimljive stvari. Primjerice, to može biti posjet čuvenom kafiću s mačkama ili pak večera u egzotičnom libanonskom restoranu. Osim što ćete se zabaviti, nešto ukusno pojesti i popiti, također ćete upoznati kulturu drugih kuhinja i proširiti svoje vidike. Štoviše, možete postati bolji chef i u vlastitoj kuhinji kad otkrijete nove začine, kombinacije okusa ili tehnike pripreme jela.

Poziv koji ne propuštate

Kad je priroda u problemu, na svakome od nas je da se odazove i pomogne, a u ovom slučaju to možete učiniti recikliranjem e-otpada. Naime, rast elektroničkog otpada itekako šteti Zemlji, a time i našoj budućnosti, ali zajedničkom akcijom možemo pridonijeti njegovu smanjenju. Zbog toga vas pozivamo da ne propustite najvažniji poziv - onaj kad priroda zove. 

U okviru kampanje ''Poziv koji ne propuštaš" Hrvatski Telekom proveo je istraživanje koje je pokazalo da svaka reciklirana tona e-otpada (elektronički otpad) smanjuje emisiju CO2 za dvije tone, kao i da se pametni telefoni sastoje od mnogih materijala, od kojih se više od 80% može ponovno uporabiti.

Dakle, posjedujete li više elektroničkih uređaja koje ne koristite te stoje godinama zaboravljeni u ladici ili ormaru, idealno je vrijeme da ih reciklirate. Hrvatski Telekom pritom je omogućio sigurno zbrinjavanje e-otpada u poslovnicama T-Centra, koje se nalaze na mnogim lokacijama diljem Hrvatske.

Sve što pritom trebate učiniti je donijeti uređaje u najbliži T-Centar te ih odložiti u kutije koje su za to predviđene. Nakon toga reciklirane uređaje Hrvatski Telekom predaje na ekološko zbrinjavanje. Koju opremu možete reciklirati, provjerite ovdje.

Sadržaj donosi Hrvatski Telekom

Komentari 3
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mnogi tate bi voljeli iskoristiti svoj očinski dopust, ali boje se 'problema' s poslodavcem
ODLIČNI UVJETI DOPUSTA

Mnogi tate bi voljeli iskoristiti svoj očinski dopust, ali boje se 'problema' s poslodavcem

Iako se percepcija prema 'tati koji ostane kod kuće s malim djetetom' mijenja svaki dan, mnoge očeve i one koji se to nadaju postati, više od financija brine potencijalno narušen odnos s poslodavcem

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...