Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 4
Foto: Namještaj Mima
UREDITE SVOJ DOM

Pazite na boju zidova: Ove su nijanse u trendu iduće godine, a imaju i velike učinke na zdravlje

Otkačen dizajn, odvažne boje i ljepota nesavršenosti vodeći su trendovi u dizajnu interijera za iduću godinu. Prirodni i održivi materijali, poput drva i mramora, ostaju kao jedan od najpoželjnijih trendova u uređenju svakog doma

Powered by Namještaj Mima

Bez obzira na to želite li unijeti samo dašak novoga u svoj dom ili preurediti cijeli stan, nije naodmet znati koji su najnoviji trendovi u uređenju interijera. Zaobljene linije te nepravilni oblici namještaja i dekoracija pojavili su se kao trend u 2022. godini, a nastavljaju se, prema mišljenju mnogih dizajnera, i u godini pred nama.

Iduće godine vraća se i zlato u dekoraciji. Ogledala sa zlatnim okvirima, svjetiljke sa zlatnim postoljima te zlatni detalji na čašama i tanjurima bit će "must have" svakog doma. Osim toga, u domove se od materijala vraćaju baršun i koža, a prirodni materijali poput drva i mramora ostaju bezvremenski trend. No s dolaskom nove godine vraća se i mnoštvo boja. Zato, ako ste hrabri i željni promjene, unesite malo živih boja u svoje domove. Vjerujte nam, nećete požaliti! 

Povratak crvene, ružičaste i žute

Nakon dugogodišnje ljubavi s hladnom sivom, bijelom i ostalim neutralnim tonovima, vrijeme je da svojim zidovima i namještaju dodate malo boje. Premda nema pravila kad je riječ o odabiru prave boje za vaš dom, ako ne znate odakle početi, razmislite o odabiru boja s toplom bazom, kao što su nijanse smeđe ili zemljano crvene. Pritom budite oprezni s crvenom bojom jer previše crvene, prema psiholozima, može poremetiti san, utjecati na brzinu disanja i povisiti krvni tlak. Crvena je, među ostalim, poznata i po tome što potiče razgovor, pa je savršena boja u dnevnim sobama i blagovaonicama. 

Ružičasta, poput mnogih boja, najviše utječe na osjećaj smirenosti kod ljudi. Naime, prilikom testiranja u jednom švicarskom zatvoru, ružičasto obojene ćelije pomogle su u smanjenju bijesa kod zatvorenika. No ako niste prevelik ljubitelj ružičaste boje na zidovima, nekoliko detalja poput bordo fotelje od baršuna moglo bi se dobro uklopiti u vaš dom, pružajući vam osjećaj mira.

Kremaste i puderaste nijanse žute također podižu raspoloženje u interijeru. Žuta boja često simbolizira sunce i svjetlo, ali žuta potiče i kreativnost, ubrzava metabolizam i povećava razinu energije. Isto tako, svoj neutralni dom možete učiniti suvremenim tako da zidove ukrasite teksturama. Osim šarenih tapeta, koje će biti u trendu i 2023., mnogi dizajneri interijera skreću pozornost na postavljanje "venecijanske" žbuke

Beautiful,Classic,Lamp,On,An,Interesting,Table

Održivost je 'in'

Prirodni materijali poput drva i mramora već su nekoliko godina ključni elementi u uređenju kuhinja. Ovaj trend nastavlja se i u 2023., kad će poseban naglasak biti na komplementarnosti u prostoru. Pod time mislimo na to da namještaj u kuhinji, blagovaonici i dnevnom boravku bude estetski i funkcionalno komplementaran, odnosno izrađen od istih materijala, kao što je, primjerice, drvo. Izaberete li, dakle, kuhinju u kojoj prevladavaju boje drva, kombinirajte s tim drveni stol za blagovaonicu ili drveni stolić u dnevnom boravku s nekoliko detalja koji će unijeti toplinu. 

Održivost materijala svoje će mjesto u nadolazećim trendovima i dizajnu sasvim sigurno zadržati. Posebno ako osvijestimo da se u svijetu godišnje proizvede više od dvije milijarde tona komunalnoga krutog otpada, od čega se najmanje 33% ne zbrinjava na ekološki siguran način. U prijevodu, svaka osoba proizvede u prosjeku 0,74 kilograma glomaznog otpada na dan, a prema prognozama očekuje se da će globalni otpad porasti na 3,40 milijardi tona do 2050. godine, što je dvostruko više od rasta stanovništva u istom razdoblju. No, nasreću, svijest o kupnji održivih materijala i namještaja sve je više vidljiva kod kupaca, a to nam potvrđuju iz jedne trgovine namještaja. 

- Kupci su sve više osviješteni i stalo im je do toga da svoj novac ulože u održive materijale. Pravilno zbrinjavanje starih kuhinjskih elemenata i njihov odvoz mogu proizvesti visoke troškove, što utječe na odluku kupca o promjeni kuhinje – rekli su nam iz Namještaja Mima, koji upravo zato svojim kupcima nudi kroz najveći paket usluge MIMA@Home – Plan & Pay, demontažu, odvoz i zbrinjavanje stare kuhinje na za to odgovarajuća mjesta prema svim ekološkim standardima.

Zlatni savjet: Multifunkcionalan namještaj

Kako bismo vam olakšali proces uređenja doma, pitali smo stručnjake iz Namještaja Mima kojih je pet osnovnih savjeta koje trebamo imati na umu odvažimo li se na "makeover" doma. 

- Prilikom biranja namještaja uvijek je poželjno kupiti multifunkcionalan namještaj. Tu mislimo na garniture s ležajem. Ono na što svakako treba paziti je i prozračnost, odnosno da prostor koji uređujemo nije pretrpan namještajem. Nadalje, uređujete li kuhinju, potrebno ju je dizajnirati tako da maksimalno iskoristite namještaj za odlaganje. Najbolje su za to kuhinje s gornjim elementima postavljenim od poda do stropa. I na kraju jedan od zlatnih savjeta je modularnost. Primjer je naša modularna garnitura Happy, koja je idealna za male prostore. Ima tabure koji se može pomicati, ovisno o potrebama – rekli su nam iz Namještaja Mima. 

Ostalu bogatu ponudu kvalitetnih komada namještaja i dekoracija možete kupiti po povoljnim cijenama na Black Friday u Mimi. Akcija traje do 28. 11. u svim Miminim trgovinama, a očekuje vas 20% na cjelokupan namještaj i dekoraciju te 50% na tepihe, lampe, stolne i podne svjetiljke. 

Pomoću nove personalizirane usluge MIMA@Home, uz savjete, dizajn i zajedničko planiranje, možete stvoriti idealan dom po svojoj mjeri. Stručnjaci iz Namještaja Mima dolaze k vama i kreiraju prostor prema vašim željama i potrebama. Cilj usluge je dugoročno štedjeti vrijeme i novac svakoga kupca, a njihov životni prostor prilagoditi njihovim potrebama. Više informacija o ovoj usluzi saznajte ovdje ili preuzmite brošuru. Ovu pametnu uslugu slijedi i redizajn salona Mime, koji je započet s novootvorenom poslovnicom u Koprivnici.

Powered by Namještaj Mima

Komentari 4
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode