Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 2
Foto: PR
KORISNI SAVJETI

Prodajete nekretninu? Evo kako povećati njezinu vrijednost i privući potencijalne kupce

Na današnjem tržištu podizanje vrijednosti vlastite kuće ili stana može biti izuzetno korisno ako razmišljate o prodaji svoje nekretnine. U nastavku donosimo nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći postići najbolju cijenu i privući kupce

Sadržaj donosi: Shopaj24

Prodaja nekretnine zna biti izazovan proces, ali pravilna priprema vašeg doma može značajno povećati njezinu privlačnost i brzinu prodaje. No prije nego što oglasite svoju nekretninu i pozovete potencijalne kupce da je obiđu, postoji nekoliko trikova koje trebate poduzeti kako bi vaš dom zasjao, privukao kupce i postigao željenu cijenu. Zato, želite li postići (naj)bolju konkurentnost na tržištu, svakako primijenite sve ili bar neki od ovih savjeta.

Važan je prvi dojam 

Prvi korak u povećanju vrijednosti nekretnine je, bez sumnje, temeljito čišćenje doma. Prije nego što vam u obilazak dođu potencijalni kupci, očistite i osvježite izgled svake prostorije. Ulaganje u profesionalno čišćenje, gdje je to potrebno, može znatno povećati atraktivnost nekretnine, a prvi dojam je, složit ćete se s tim, svakako najvažniji.

No osim čistoće prostora u koji dolaze, kupci prvi dojam najčešće stječu pogledom na nekretninu izvana i okućnicu prije ulaska u prostor. Zato se pobrinite da je fasada u što boljem stanju i obratite pažnju na uređenje okućnice kako biste pokazali da je temeljito održavana. Dakle, pokosite travnjak, ošišajte grmlje, pograbljajte lišće i popravite, ako je potrebno, boju na svojoj ogradi. 

Man,Working,On,A,House,Facade.

Svakako, ne zaboravite oprati prozore, a ako kupci dolaze po danjem svjetlu, dignite rolete da bi odmah vidjeli koliko nekretnina ima prirodnog svjetla. Vjerovali ili ne, dobra stolarija mamac je za kupce. To je dokaz da je nekretnina dobro održavana i, što je važnije, dobro izolirana. Imate li stare drvene prozore, prije prodaje ih prebojite.

Obnova i modernizacija prostora

"Otvoreni" dnevni boravak može stvoriti mnogo više prostora i svjetla u nekretnini od zatvorenih prostorija, a također je mnogo praktičniji za svakodnevni život. Isto tako, osim prostranog dnevnog boravka i broja spavaćih soba, broj kupaonica u stanu ili kući također može utjecati na vrijednost nekretnine. Danas su sve poželjnije manje privatne kupaonice, posebno za glavnu spavaću sobu. Najlakši način da napravite ovaj korak i automatski povećate vrijednost svoje nekretnine je da, ako je moguće, malo smanjite spavaću sobu i u tom prostoru napravite kupaonicu. Iako na prvu može zvučati kao velika investicija, prilikom prodaje nekretnine svakako će se isplatiti! 

Bedroom,With,Bathroom

Što se tiče ostalih prostorija, kuhinja je često među "najvećim i najskupljim investicijama" prilikom uređenja doma. Zato prije prodaje nekretnine, ako možete, uložite u kuhinjski otok i njime privucite potencijalne kupce. Možda vam na prvu zvuči kao šala, ali upravo je ovaj element postao jedan od najpoželjnijih i najkorisnijih elemenata svake kuhinje. Premda može tražiti malo više prostora, zbog čega je češći odabir u srednjim do većim kuhinjama, definitivno je isplativa investicija s obzirom na to da može imati različite funkcije, izgleda privlačno, a na kraju krajeva, podiže vrijednost vaše nekretnine. 

Pobrinite se da 'sve radi'

Popravak manjih nedostataka u kućanstvu svakako utječe na vrijednost vaše nekretnine. Ono što sigurno želite izbjeći je situacija da vam, primjerice, potencijalni kupac "ruši cijenu" jer vam se prozori malo teže zatvaraju. Zato provjerite sve sitnice, poput curenja slavina, škripanja vrata ili začepljenih odvoda. 

Couple,Fixing,Kitchen,Sink

Također, sve zidne površine koje su istrošene ili oštećene treba popraviti. Svježi sloj boje na zidovima može ozbiljno uljepšati izgled doma, a pritom je važno birati neutralne boje jer su najsigurniji izbor za privlačenje većeg broja potencijalnih kupaca. 

Ako prodajete nekretninu, ima smisla koristiti mirise kao suptilno tajno oružje da biste ostavili dojam kako je vaš dom čisto, umirujuće i opuštajuće okruženje. Prema stručnjacima za prodaju nekretnina, mirisi koji mogu pomoći u prodaji vašeg doma su citrus, vanilija, bor, cedar, jasmin, zeleni čaj ili cimet. Zato koristite mirisne svijeće ili osvježivače prostora da biste neutralizirali mirise i stvorili ugodan ambijent.

Kućna wellness oaza

Nesumnjivo i gradnja maloga kućnog wellnessa može dati dodatnu vrijednost vašoj nekretnini. Sauna, masažna kada ili čak odvojeni prostor za vježbanje može privući sve one koji se bave fizičkom aktivnošću i brinu o zdravlju. Da biste realizirali svoju ideju o gradnji kućnog wellnessa, možete se obratiti tvrtki kao što je Niveto. Njihovu ponudu i široki asortiman proizvoda možete pogledati na shopaj24

Nakon što ste svoj dom pripremili za prodaju i povećali mu vrijednost uz pomoć nekoliko spomenutih trikova, prepustite prodaju stručnjacima iz tvrtke Dom Ekspert. Tim agencije sastoji se od pravnika, arhitekata, geodeta, inženjera građevinarstva i financijskih savjetnika iz područja stambenoga kreditiranja, a rad agencije za posredovanje nekretninama obuhvaća kupoprodaju stanova, kuća, zemljišta i poslovnih prostora. Više o tvrtki, ali i o njezinoj ponudi, možete doznati na shopaj24

U konačnici, povećanje vrijednosti nekretnine zahtijeva planiranje, ulaganje i suradnju s pravim stručnjacima. Uz pomoć tvrtki kao što su Niveto i Dom Ekspert možete ostvariti svoje ciljeve i maksimalnu vrijednost svoje nekretnine.

SHOPAJ24 središnje je mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi po najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!

Sadržaj donosi: Shopaj24

Komentari 2
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana