Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 3

Razbijte monotoniju: Ove detalje u domu morate imati!

Powered by Ambienta

Razbijte monotoniju: Ove detalje u domu morate imati!
9

Dekoracija u domu iznimno je važna te može pridonijeti da se vi, ali i vaši gosti u njemu odlično osjećate. U članku donosimo nekoliko ideja za dekoraciju koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Kao što je slučaj s modom, tako i u uređenju interijera uvijek imamo neke zanimljive trendove. Zadnjih su nekoliko godina zlatne i mjedene slavine te mramorni detalji bili iznimno popularni, ali ako je suditi prema najučestalijim pretragama na popularnom Pinterestu, ove su godine neki drugi elementi ''in''. Riječ je o detaljima koji će transformirati izgled vašeg doma, a pritom ne iziskuju velike promjene i ogromna ulaganja. 

Vertikalni vrt

Prirodna zelena boja zadnjih je godina veliki trend pri uređenju doma, a sada će doživjeti svoj vrhunac. Umjesto umjetničkih slika, pravi hit u dekoriranju doma postali su vertikalni vrtovi koji se protežu od poda do stropa. Pretraga za ''vertikalnim vrtovima'', trendom koji posebice favoriziraju stanovnici velikih gradova, gdje prirode kronično fali, na Pinterestu je porasla za gotovo 300%. Ipak, ako se ne osjećate dovoljno hrabro, krenite s manjim prirodnim detaljima poput sukulenata, čiji se trend i dalje nastavlja.

Tekstilne dekoracije

Znate kako je hygge efekt posljednjih godina zaludio cijeli svijet pa je udobno i mekano bilo jedno od glavnih pravila u uređenju doma? Tako se i ove godine trend ''mekanog'' nastavlja, ali u ovom slučaju seli se na zid. O čemu pričamo? Tekstilne dekoracije novi su hit koji bi trebao naći svoje mjesto na našim zidovima. Prošle je godine na Pinterestu potraga za tim pojmom porasla za nevjerojatnih +1718% pa ne sumnjamo da će se potražnja nastaviti i u sljedećoj godini. 

Geometrijski print

Monumentalni zidovi popularni su već desetljećima, a do sada smo ih mogli vidjeti u raznim izdanjima: od točkica, retro uzoraka i efekta vodenih boja pa sve do zidova koji su u potpunosti prekriveni cvijećem ili zelenilom. Ipak, zadnjih godinu dana ljudi su najčešće pretraživali zidove s geometrijskim uzorcima. Ako se i vama ovaj uzorak sviđa, možete ga napraviti sami. Sve što vam treba jesu naljepnice za zid koje po povoljnim cijenama možete naći na Amazonu. Zalijepite ih na zid i obojite željenom bojom - to će vašoj prostoriji sigurno dati upečatljiv i moderan izgled!

Proširena paleta boja

Vrijeme je da se odmaknete od hladnih, sivih tonova i prostorije svog doma upotpunite toplijim nijansama. Iako su neutralne nijanse dobar odabir, ovog puta probajte malo riskirati pa odaberite trenutno vrlo popularnu boju senfa, zagasito crvenu ili pak morsko plavu. No, nemojte pretjerati jer bi tamnije boje mogle zatvoriti prostoriju te ju učiniti vizualno manjom. Umjesto toga, obojite glavni zid u sobi, a ostatak neka bude bijele ili neutralne boje.

Suvremeni kamin

Možda je kamin iz filma ''Sam u kući'' bio san snova prijašnjih godina, ali ove je godine moderni i minimalistički kamin pun pogodak za vaš dnevni boravak. Pretrage unutarnjih i vanjskih kamina suvremenog izgleda na Pinterestu povećane su za 763%, što jasno pokazuje da je riječ o trendu koji ne staje. Ako i vi želite elegantan izgled kamina, imajte na umu da bi on trebao biti u ravnini sa zidom, a hrpu uokvirenih fotografija i svijeća ovaj put zaboravite.

Ako želite saznati koje su još novosti u uređenju doma, posjetite Ambientu od 9. do 13. listopada na Zagrebačkom velesajmu. Tamo ćete otkriti novo tematsko područje ovogodišnje Ambiente - Art Fair Zagreb, koji će na jednom mjestu okupiti velik broj ljubitelja umjetnosti i trgovaca umjetnina te tijekom pet dana postati središnje mjesto susreta, upoznavanja i prezentiranja djela suvremene umjetnosti i antikviteta.

Uređenje doma: 5 stvari u kojima svi najčešće griješimo
Uređenje doma: 5 stvari u kojima svi najčešće griješimo

Powered by Ambienta

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
VIDEO

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno

Pripreme za sezonu bazena u punom jeku: Koji su proizvodi obavezni u održavanju bazena
LJETO JURI PREMA NAMA

Pripreme za sezonu bazena u punom jeku: Koji su proizvodi obavezni u održavanju bazena

Iako nas temperature šokiraju, ne treba sumnjati u jačinu ljeta koje je pred nama. A ako smo ponosni vlasnici bazena ili se spremamo to postati, ovo su proizvodi koji su potrebni da kupanje ovog ljeta bude uživancija
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...