Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 13

Donosimo vam povoljne i brze recepte za pripremu sendviča

Powered by


                    
                        24sata
Donosimo vam povoljne i brze recepte za pripremu sendviča

Ljeto je savršena prilika za bijeg iz kuhinje i pripremu hrane na otvorenom. Sakrijte se od vrućine u nekom parku, pokraj jezera ili u šumi uz more. Donosimo vam brze i povoljne recepte za pripremu ukusnih sendviča na grillu

Ljeto je u punom zamahu, temperature se dižu iznad 35 stupnjeva i zadnje što biste trebali jest provoditi sate u kuhinji pripremajući obroke. Kako se jesti mora, predlažemo vam bolju opciju - "dinstanje u četiri zida" zamijenite druženjem s ekipom u prirodnoj hladovini uz roštiljanje. Da se ne biste opterećivali prevelikom nabavkom, donosimo vam nekoliko jednostavnih recepata svima omiljenih sendviča. Osim što se brzo pripremaju, možete ih nadjenuti omiljenim namirnicama, a najbolji dio je to što se jedu bez pribora za jelo, pa vas nakon ručka, marende ili večere ne čekaju pranje posuđa i pospremanje.

Rolani grill sendviči trenutno su hit, bez obzira na to jeste li mesni ili povrtni tip, u nastavku pronađite nešto za svoj gušt.

Slasni sendvič sa šunkom i cheddarom

Za pripremu vam je potrebno:
•    trake slanine, kuhane
•    6 kriški bijeloga kruha, bez korice
•    1,5 šalica sira cheddar, ribanog
•    Zvijezda Špeksi umak

Slaninu narežite na deblje trakice i prepecite ih na roštilju. Kruh narežite na kriške i odstranite koricu. Potom kriške istanjite valjkom i premažite Zvijezda Špeksi umakom te pospite cheddar sirom. Čvrsto smotajte svaki komad kruha u izduženi svitak i oko svitka omotajte komad slanine.

Sendvič s piletinom na grill tavi

Grill tava odličan je dodataka u pripremi ljetnih obroka na otvorenom. Uz to što je lako prenosiva i kompaktna, omogućuje brzu pripremu hrane, među ostalim i rolanih grill sendviča.

Za pripremu vam je potrebno:
•    Margo
•    2 francuska kruha
•    1 crveni luk
•    2 kukuruza
•    2 kriške sira (po želji)
•    Kockice piletine
•    Zvijezda Burger umak

Kruh prepolovite uzdužno, a luk narežite na kolutove. Poprskajte vruću grill tavu sprejem za kuhanje. Prelijte krugove luka uljem i začinite ih prstohvatom soli i papra te ih potom stavite na roštilj 2-3 minute. Isto napravite i s kukuruzom. Na francuz, koji ste prethodno omekšali vodom, namažite Margo te ga pecite dok lagano ne porumeni. Držite roštilj na srednje jakoj vatri.

Prepolovite kriške sira i stavite dvije polovice na kruh s prethodno poprženim kockicama piletine. Na kraju ih zarolajte. Uz ovaj sendvič preporučujemo Zvijezda Burger umak.

Pohana vege tortilja s baby špinatom

Ovi sendviči pršte laganim okusima i izdašan su bezmesni obrok. Narezano povrće, tortilja od integralne pšenice i baby špinat zadovoljit će i najdelikatnija nepca.

Za pripremu vam je potrebno:

•    3 žlice Marga
•    ½ žličice sušenog vlasca
•    ¼ žličice suhoga kopra
•    ⅛ žličice češnjaka u prahu
•    1 tortilja od integralnog pšeničnog brašna, sobne temperature
•    ¼ šalice baby špinata
•    ½ šalice isjeckanog ili narezanog povrća, poput mrkve, paprike i/ili krastavca
•    Zvijezda Češnjak umak

Pomiješajte Margo, vlasac, kopar i češnjak u prahu u zdjelici te napravljeni namaz ravnomjerno rasporedite po tortilji. Svježi špinat i nasjeckano povrće pospite na donju trećinu tortilje. Smotajte tortilju u roladu i prepecite na grill tavi. Uz ovaj sendvič preporučujemo Zvijezda Češnjak umak.

Powered by


                    
                        24sata
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13
VIDEO

Umirovljenici Branko, Đurđica i Vera kontroliraju dijabetes svake minute
POMAŽE IM NOVA TEHNOLOGIJA

Umirovljenici Branko, Đurđica i Vera kontroliraju dijabetes svake minute

Prehrana, tjelovježba i edukacija najvažniji su u borbi s dijabetesom, a kontroliranje razine šećera u krvi ključno je za dug i kvalitetan život. Branko, Đurđica i Vera ispričali su nam kako je dijabetes promijenio njihov život

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...