ZAGREB - Praznik rada mnogi građani iskoriste za roštiljanje. Pomama za klupicama i kućicama iz godine u godinu je sve veća. Čitatelj nam je poslao snimku jedne ekipe koja je odlučila ispeći dva janjca...
Roštilj, grah ili ipak ostajete doma? Neki možda i rade. Recite nam kako provodite Praznik rada
Pomama za klupicama i kućicama iz godine u godinu je sve veća, a kad su praznici, poput 1. maja, klupicu treba zauzeti već u rano jutro. Evo koje su najpopularnije lokacije za besplatno roštiljanje u glavnom gradu
Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom
Požari su jedna od najvećih opasnosti tijekom ljetnih mjeseci, stoga i je zabranjeno roštiljati u divljoj prirodi. S otvorenim plamenom uvijek treba biti oprezan pa budite odgovorni dok radite s vatrom
Na roštilju može pripremiti doslovno sve, od ribe i mesa do povrća, pa čak i voća. Uz malo kreativnosti i pokoji dobar savjet možete postati vrhunski roštilj majstor
U Gudovcu traje 25. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam. Održana je svjetska premijera prvog bjelovarskog roštilja. Naime, u već skoro zaboravljenoj tvrtki Elektrometal počeli su proizvoditi personalizirani roštilj i plamenike za roštilj
GUDOVEC Na 25. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu nisu samo predstavljali moćne strojeve, traktore i kombajne. Tu je i personalizirani roštilj i plamenici koje je izradila skoro već zaboravljena tvrtka Elektrometal
Medvjedi su snimljeni kako 'upadaju' na obiteljsko druženje, a jedan od njih otvara roštilj i dok jednom šapom drži poklopac, drugom trpa u sebe komade mesa
Sastavni dio pripreme mesa za roštilj podrazumijeva kvalitetnu marinadu, a britanski chef otkriva kako će za to najbolje poslužiti majoneza koja će apsorbirati masnoće i ulja te meso učiniti ukusnijim
Ako vam je ponestalo inspiracije za recepte s mesom, sočna grill piletina, ukusna i začinjena svinjska rebrica i pileća jetrica umotana u slaninu idealne su opcije za sve one ljubitelje roštilja koji žele iznenaditi svoje nepce ili oduševiti goste
Priprema bifteka na roštilju prava je umjetnost, koja zahtijeva pažnju, vještinu i odabir najkvalitetnijeg mesa. Kombinacija mariniranja i savršene tehnike pečenja ključan je faktor, koji će rezultirati sočnim i savršeno pečenim biftekom
Kada zagrijavate roštilj, njegovu rešetku svakako oribajte tvrdom žičanom četkom. Sada kada je roštilj čist, ponovno ga zaprljajte dodavanjem malo ulja kojeg ćete premazati preko rešetki
Iskoristite sezonu roštilja za pripremu brzih i jednostavnih slastica, a izbor je jako velik: Uz banane, breskve, kruške, jagode, na roštilju možete zapeći čak i lubenicu
Iako ga uz meso konzumiramo, pivo je jedna od namirnica koja će vam pomoći da vaš roštilj zablista. Ovaj korak bitan je ne samo radi higijene, već i okusa same hrane
Za sve ljubitelje vrhunskog roštilja, dobre cuge i chillanja s ekipom imamo odličnu vijest! U tijeku su prijave na nagradni natječaj Chill&Grill Akademija - prijavite se i osvojite grill dan za svoju ekipu na Bundeku 17. lipnja
Evo prognoze za pet hrvatskih gradova prema AccuWeather prognostičkom modelu
Drvene ražnjiće premažite tankim slojem ulja kako se hrana ne bi lijepila na njih. Marinirate li meso, držite ga u marinadi barem 30 minuta, a idealno bi bilo cijelu noć
U bubanj za izvlačenje ušle su kuverte s kuponima koje su pristigle do petka, 19. svibnja, a uz glavnu nagradu - plinski roštilj, dijelilo se još šest roštilja na drveni ugljen
Marija (45) i Željko (53) Povrženić iz Gradca tri dana su se borili s poplavom. A onda su odlučili: 'Ma ajmo roštiljati'. Pozvali su i susjede, a sad pripremaju novi roštilj. 'To je bilo barem nekakvo olakšanje', kažu
Iskoristi svoj Oranž