Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 70

Sporom internetu je došao kraj: surfanje do 50 puta brže!

Powered by Hrvatski Telekom

Sporom internetu je došao kraj: surfanje do 50 puta brže!

Brži internet je nešto na što se nitko neće žaliti. No, kada uz osnovnu brzinu od 500 Mbit/s možete surfati, igrati igre u cloudu i gledati najzahtjevnije video sadržaje, cijela priča zvuči puno bolje

U prošlogodišnjim rezultatima Speedtesta, Hrvatska se našla na 61. mjestu u svijetu po brzinama fiksnog interneta, dok je prema mobilnim internetskim vezama smještena na 29. mjesto. Ali, u obje kategorije je pala u odnosu na prethodne rezultate (za 3, odnosno 9 mjesta). Kako bi to promijenio, HT se odlučio prilagoditi novim tehnologijama pa tako korisnici Hrvatskog Telekoma odsad imaju opciju da surfaju brzinama do 1 Gbit/s (simetrični download/upload) zahvaljujući TeraStream rješenju, a uvođenjem optike nove generacije surfanje je do 50 puta brže u odnosu na dosadašnje!

Revolucionarna 4k tehnologija

Osim toga, moći će se gledati i MAXtv sadržaji u 4K rezoluciji - Tehnologija omogućava iznimno brzo povezivanje s internetom velikog broja uređaja i stvara uvjete za novi val tehnoloških promjena koji smo u HT-u spremni podržati. TeraStream u ovom trenutku nudimo rezidencijalnim korisnicima na određenim područjima Zagreba, Splita i Karlovca - izjavio je Boris Drilo, član Uprave HT-a za tehniku i informacijske tehnologije.

Ultra HD, odnosno 4k rezolucija donosi veliku promijenu u televizijskom svijetu, ali i općenito u svijetu kamere i rezolucije. Ako ste mislili da HD ima puno piksela, čekajte da vidite čari 4k rezolucije. Dok je klasičan HD ograničen na 1920 vertikalnih kolumni i 1080 redova pixela, ultra HD ima totalnu rezoluciju od 3840x2160 piksela. Mnogi gledanje videa u 4k rezoluciji opisuju kao virtualno iskustvo jer su detalji na osobama ili predmetima toliko stvarni da vam se čini kao da se nalaze ispred vas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

via GIPHY

Olakšano korištenje pametnih uređaja

Osim toga, iz HT-a navode da uz osnovne brzine od 500 Mbit/s korisnik može surfati, igrati igre u cloudu i gledati najzahtjevnije video sadržaje te 'komunicirati' s hladnjakom ili sustavom za rasvjetu. Riječ je o pametnim uređajima koji dolaze s instaliranim aplikacijama koje će korisnicima uvelike olakšati upotrebu. Primjerice, pametni hladnjaci mogu na temelju namirnica koje imate u hladnjaku, predložiti što ćete danas skuhati te će vas upozoriti na istek roka trajanja proizvoda.

Kako bi učinio ovo iskustvo mogućim, HT u ponudi ima dva paketa - MAXnet (samostalni Internet) i MAX2 (govorna usluga + Internet) s osnovnom brzinom pristupa internetu od 500 Mbit/s, koju preko portala Moj Telekom korisnici mogu u realnom vremenu povećati na 1Gbit/s. Ističe se i kako je arhitektura mreže bitno pojednostavljena što omogućava izuzetno brzi odziv mreže, a Wi-Fi brzine također rastu uz novu tehnologiju pa dosežu 500 Mbit/s u downloadu i 300 Mbit/s u uploadu.

No, sve to ne bi bilo moguće bez TeraStream tehnologije. Riječ je o mreži koja omogućuje jednostavniju realizaciju, ali i integraciju naprednih usluga koje možemo očekivati u budućnosti. Njome se sve usluge, uključujući i  tradicionalne telco usluge (glasovne, IPTV, pristup internetu) pružaju iz Clouda, za razliku od onih koje se pružaju putem mreže. To podrazumijeva protok značajno većeg volumena podataka po višestruko većim brzinama.

Za bolje sutra: evo u čemu leži budućnost Hrvatske
Za bolje sutra: evo u čemu leži budućnost Hrvatske

Powered by Hrvatski Telekom

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 70
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....