Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 9
Foto: PR
LJUBIMAC BEZ KOJEG NE MOGU

U čemu je stvar s muškarcima i njihovim automobilima: Što ta opsjednutost govori o njima?

Neki automobile smatraju sredstvom za prijevoz od točke A do točke B, a drugi toliko vole da tepati im 'moja bebica'. U ove druge najčešće spadaju muškarci, a evo zašto su automobili možda 'najmuževnije' igračke na svijetu

Sadržaj donosi: Shopaj24

Krajem 19. i početkom 20. stoljeća, kad su se na ulicama pojavili prvi automobili, prvi su njima upravljali muškarci. Izuzev predrasuda prema ženama, koje su u to vrijeme bile sveprisutne, jedan od razloga zbog kojih su muškarci bili prvi vozači je taj što je za njihovo upravljanje bila potrebna poveća snaga. I od tada pa do danas čini se da je ta muška ljubav prema automobilima samo jačala. 

Neraskidiva je to veza

Vjeruje se da muškarci već u dječjoj dobi otkriju ljubav prema automobilima, odnosno kad počinju dobivati igračke automobila i drugih vozila (iako ovdje treba istaknuti da se ne može sa sigurnošću tvrditi kako je taj običaj doveo do razvoja ovog fascinantnog odnosa između muškaraca i automobila jer, kako stručnjaci tvrde, dječaci vole interakciju s pokretnim objektima zato što je njihov mozak dobar u prostornoj navigaciji). Složit ćete se da čak i proizvođači automobila, uglavnom kreirajući reklame orijentirane na muškarce, na svojevrstan način potiču tu ljubav.

Funny,Happy,Male,Family,Young,Adult,Dad,And,Cute,Excited

Istražili smo zbog toga što je to što uzrokuje opsjednutost nekih muškaraca automobilima, a pogotovo onim skupim, brzim i velikim. Pronašli smo šest mogućih razloga:

1. Statusni simbol

Kroz cijelu se dosadašnju povijest imovina smatrala dokazom nečijeg statusa. Automobil tako može mnogo reći o muškarčevu zanimanju i primanjima, a time i o njegovoj marljivosti i sposobnosti. Odabir određenog automobila može poslužiti i kao dokaz muškarčeve osobnosti, pa se tako, primjerice, vlasnici njemačkih automobila mogu procijeniti kao osobe koje imaju potrebu za preciznim upravljanjem i pouzdanošću.

2. Kontrola i popravak

U muškarčevu životu - naravno, kao i u ženinu - postoje mnoge stvari koje je nemoguće kontrolirati i popraviti. Međutim, automobili se kreću u kojem god smjeru muškarac želi i brzinom koju god on odabere. A kada dođe do kvara, automobili su uglavnom popravljivi, dok neke stvari u životu nisu - poput problema na poslu i vremenskih neprilika.

Mechanic,Giving,Client,Keys,To,His,Repaired,Car

3. Dobar izgled

Koliko neke žene ulažu truda u odabir odjevne kombinacije, toliko su muškarci okupirani izgledom svojeg automobila. Upravo ga zato konstantno voze u autopraonice, lašte i peru, pa provjeravaju nešto pod haubom... "Bebica" mora biti u savršenom stanju, zar ne? Njihova posvećenost zapravo je toliko velika da misle na svaki utor u automobilu - čak i na spremnik za gorivo, u kojem se s vremenom može stvoriti talog algi, nakupina vode ili parafina, hrđa, nečistoće. Ove i slične štetne tvari mogu negativno utjecati na rad motora, pa je gorivu korisno dodati aditiv Datacol DataFuel, koji je dostupan i za benzince i za dizelaše te koji uklanja spomenute štetne komponente iz sustava.

Oni koji voze u gradu te često zapinju u gužvama znaju da kod dizelskog motora može doći do začepljenja DPF filtra, ali da do toga ne bi došlo, mnogi brižni vlasnici automobila koriste aditiv Datacol DataFap. Taj se aditiv sastoji od posebnih kemijskih tvari koje prilikom kataliziranja s izgarajućim dizelskim gorivom olakšavaju regeneraciju DPF filtra. Ostatak ponude Datacol trgovine za prodaju profesionalnih čistača za dizelske i benzinske sustave napajanja gorivom pronađite na Shopaj24.

Car,Washing.,Smiling,Man,His,Cleaning,Car,Using,Sponge,And

4. Njegov savršeni teritorij

Složit ćete se s tim da je svijet u kojem živimo na mnogo načina nesavršen, od ljudi, odnosa s njima, politike, okoliša, financija i tako dalje. I premda se čini nemogućim natjerati ženu da joj se svidi ideja o kupnji Playstationa, djecu da počiste sobu ili punicu da ne dolazi radnim danima, automobil je muškarčevo kraljevstvo, koje je pod njegovom kontrolom. On osjeća da je ondje slobodan raditi što želi i uz to ga može urediti kako god on to zamisli.

Baš kao što kralj odlučuje uvesti novitete u svoje kraljevstvo, tako muškarac oprema svoje vozilo dodatnom opremom, poput roleta Mountain top, Roll bar Mountain top, Hardtop Aeroklas, raznovrsnih poklopaca tovarnog prostora, zaštite tovarnog prostora, Lazer LED svjetla, okvira prednjih farova i stop svjetla, vitla i nosača za vitla, rubova blatobrana, distance, felgi, guma, vjetrobrana, bull bara i tako dalje. Inače, cijelu ponudu Paddis-Horvat trgovine specijalizirane za prodaju dodatne opreme za sva pick up i druga vozila pronađite na Shopaj24.

5. Pomoć u izražavanju emocija

Različite su studije otkrile da muškarci znaju imati problema s identificiranjem i verbaliziranjem svojih emocija. I čini se da je usmjeravanje emocionalne energije u automobile za muškarce jednostavan, siguran i produktivan način da se nose s teškim osjećajima. Neki od njih čak i razgovaraju sa svojim automobilom i, suprotno nečijemu mišljenju, to nije nimalo ludo - ta navika navodno može pomoći muškarcima da budu izražajniji i u drugim područjima života.

Mid,Adult,Man,Smiling,While,Driving,Car,And,Looking,At

6. Život na cesti

Duge vožnje po otvorenoj cesti prikazane su u književnosti i filmskoj industriji na uzvišen, gotovo romantičan način, a cijela bit takve vožnje je da muškarac razbistri misli te pobjegne od stresa i problema koji ga more. Jasno je da je onda automobil vrlo važan u tom pothvatu, odnosno u tom pobunjeničkom "životu na cesti", kojemu mnogi muškarci teže.

Nažalost, mnogi su skloni pretjerano pojednostavljivati ili čak ismijavati odnos između muškaraca i automobila, ali taj je odnos dubok i za njega itekako smislen. To je zapravo svojevrsni kulturološki fenomen, neraskidiva veza i na neki složen, ali razumljiv način, ljubav koja nikad neće prestati.

SHOPAJ24 središnje je mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi s najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama!

Sadržaj donosi: Shopaj24

Komentari 9
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode