Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 14

Vodič kroz zagrebački advent: Orašari su zavladali gradom!

Powered by: Hrvatska turistička zajednica

Vodič kroz zagrebački advent: Orašari su zavladali gradom!
7

Jeste li spremni za božićnu čaroliju, kuhano vino te pregršt dobre hrane i glazbe? Imamo za vas dobru vijest - jedan od najboljih adventskih programa i ove godine nudi niz atrakcija

Božićna čarolija je krenula! Glavnim gradom proširio se miris kuhanog vina i ukusnih delicija, zavladali su zvukovi najljepših božićnih melodija, a ulice je obasjalo mnoštvo lampica. U ovogodišnjem adventskom programu jednako mogu uživati i veliki i mali. Što posjetiti te koje su novosti zagrebačkog adventa, donosimo vam u nastavku.

Idila na ledu, ali i na krošnjama

Ni ove godine ne smijete propustiti uživati na najvećem i najljepšem klizalištu u ovom dijelu Europe. Pogađate gdje se ono nalazi – na Tomislavcu! I mali i veliki mogu uživati u ovoj zimskoj idili uz zvukove dobre glazbe i mirise delicija koji dopiru iz adventskih kućica oko klizališta. U glazbenom programu možete svakodnevno uživati od 19 do 22 sata.

Već tradicionalno i ove je godine parku Zrinjevac tisuće bijelih lampica obasjalo velike krošnje. Stari glazbeni paviljon ispunili su zvukovi božićnih klasika i valcera, a oko njega možete pronaći unikatne ukrase i suvenire te zagrebačke specijalitete poput krpica sa zeljem kakve su pripremale naše bake.

Tradicionalne lokacije

U samom srcu Zagreba posjetite Božićnu bajku i uživajte u bogatoj gastronomskoj ponudi te glazbenim nastupima. Nezaobilazno Fuliranje ni ovog adventa neće razočarati svojom gastro ponudom i originalnim pićima. I vaši su ljubimci dobrodošli te će za njih biti pripremljen hrskavi kutak. Nemojte zaboraviti i na photo pointove kako biste ovjekovječili čarobne trenutke s obitelji i prijateljima i ovog adventa. Spomenimo još i bogat glazbeni program koji će vas zasigurno natjerati na koji plesni pokret – očekuje vas čak 16 live nastupa i više od 35 DJ-a.

Obitelji će zasigurno uživati i u adventskoj ponudi na Maksimiru: radionice, večernji koncerti, fotoinstalacija Muzeja iluzija, zanimljiv kutak Prirodoslovnog muzeja te velika ponuda jela i pića. I sve to u neposrednoj blizini Zoološkog vrta.

Za božićnu romantiku i ove je godine zadužen Gornji grad. Topla atmosfera, šetalište s najljepšim pogledom na Zagreb te brojni ulični bendovi, plesači i komičari samo su neki od razloga za posjet čaroliji Gornjeg grada. Ove će godine na Strossu biti organiziran i likovni vikend – radionice za djecu u kojima će naši mališani zasigurno uživati.

Nove adventske destinacije

Nove lokacije u gradu Zagrebu na kojima će zaživjeti božićna čarolija ostavit će vas bez daha. Prva je takva Filmski Advent, koji je povezao šumu Tuškanca i čarobni svijet Kina Tuškanac, gdje će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste.

Novost je ovogodišnjeg adventa nova scenografija i koncept Adventa kod HNK. Stoga, obavezno posjetite ovu jedinstvenu zagrebačku lokaciju i uvjerite se sami u božićnu čaroliju. Glazbeni program uživo odvija se svakim danom od 18 do 19:30 sati te vas tamo očekuje mnoštvo lampica i poznatih melodija.

Ono što će posebno oduševiti najmlađe, ali i one malo starije jest, vjerujemo, prigodno uređenje prolaza Oktogon, ali i ostalih lokacija tradicijskim ukrasima i Orašarima koji su zavladali gradom. Uputite se i do tunela Grič, gdje možete uživati u šumi snježnih borova i u društvu divovskih Orašara koji čuvaju stotine igračaka na nebu.

Detaljnije informacije o čarobnom Adventu u Zagrebu možete pogledati ovdje.

Dobitnici adventskog nagradnog natječaja su:

  • Tihana Bubalo
  • Ana Petrović
  • Antonija Kovačević
  • Dragica Lučić
  • Irena Globan

Pravila natječaja i korištenja osobnih podataka pogledajte ovdje

Powered by: Hrvatska turistička zajednica

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode