News

Komentari 142

10.000 pasa i mačaka čeka da ih se zakolje i servira na stol

10.000 pasa i mačaka čeka da ih se zakolje i servira na stol

Iako vlasti tvrde da se životinje ubijaju i jedu samo u vrijeme festivala u lipnju, novi izvještaji otkrivaju da se blizu 300 pasa i mačaka u tom dijelu Kine zakolje svakoga dana...

U samo nekoliko dana 10.000 pasa i mačaka bit će zaklano na festivalu Yulin u južnoj kineskoj regiji Guangxi Zhuang. Iako vlasti tvrde da se životinje ubijaju i jedu samo u vrijeme festivala u lipnju, novi izvještaji otkrivaju da se blizu 300 pasa i mačaka u tom dijelu Kine zakolje svakoga dana. Mnogi od njih su ukradeni kućni ljubimci.

Životinje se usmrćuju u kavezima, metalnim šipkama. Traumatizirani psi stoje na krvavim podovima dok čekaju da ih zadesi strašna sudbina, javlaj Daily Mail.

- Ovo je bilo nešto najgore što sam vidio. Psi i mačke bili su vidno traumatizirani. To je bila scena iz noćne more koja će me pratiti zauvijek - rekao je dr. peter Li iz kineskog Human Society Internationala, udruge za zaštitu životinja. 

Dodao je kako su trašnim zvukovima ubijanja i patnje životinja i šokantnim scenama svakoga dana suočena djeca iz obližnjih škola. 

Dr. Li je tijekom posjeta Yulinu pronašao brojne dokaze da je pseće meso dostupno u brojnim restoranima u gradu. U jednom restoranu vlasnik mu je rekao da kad mu god zatrebaju psi on nazove krijumčara i on mu ih dostavi u vrlo kratkom roku. 

Najmanje jedan kamion svakoga dana u grad dovozi žive pse iz okolice Yulina, ali i drugih dijelova Kine. Procjenjuje se da se u toj zemlji 10 do 20 milijuna pasa godišnje ubije za ljudsku konzumaciju. 

Ta strašna praksa predstavlja rizik i za ljudsko zdravlje s obzirom da je Svjetska zdravstvena organizacija potvrdila da je jedenje takvog mesa povezana sa slučajevima kolere i bjesnoće
 

Najčitaniji članci