Obavijesti

News

Komentari 142

10.000 pasa i mačaka čeka da ih se zakolje i servira na stol

10.000 pasa i mačaka čeka da ih se zakolje i servira na stol
4

Iako vlasti tvrde da se životinje ubijaju i jedu samo u vrijeme festivala u lipnju, novi izvještaji otkrivaju da se blizu 300 pasa i mačaka u tom dijelu Kine zakolje svakoga dana...

VIDEO

U samo nekoliko dana 10.000 pasa i mačaka bit će zaklano na festivalu Yulin u južnoj kineskoj regiji Guangxi Zhuang. Iako vlasti tvrde da se životinje ubijaju i jedu samo u vrijeme festivala u lipnju, novi izvještaji otkrivaju da se blizu 300 pasa i mačaka u tom dijelu Kine zakolje svakoga dana. Mnogi od njih su ukradeni kućni ljubimci.

Životinje se usmrćuju u kavezima, metalnim šipkama. Traumatizirani psi stoje na krvavim podovima dok čekaju da ih zadesi strašna sudbina, javlaj Daily Mail.

- Ovo je bilo nešto najgore što sam vidio. Psi i mačke bili su vidno traumatizirani. To je bila scena iz noćne more koja će me pratiti zauvijek - rekao je dr. peter Li iz kineskog Human Society Internationala, udruge za zaštitu životinja. 

Dodao je kako su trašnim zvukovima ubijanja i patnje životinja i šokantnim scenama svakoga dana suočena djeca iz obližnjih škola. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dr. Li je tijekom posjeta Yulinu pronašao brojne dokaze da je pseće meso dostupno u brojnim restoranima u gradu. U jednom restoranu vlasnik mu je rekao da kad mu god zatrebaju psi on nazove krijumčara i on mu ih dostavi u vrlo kratkom roku. 

Najmanje jedan kamion svakoga dana u grad dovozi žive pse iz okolice Yulina, ali i drugih dijelova Kine. Procjenjuje se da se u toj zemlji 10 do 20 milijuna pasa godišnje ubije za ljudsku konzumaciju. 

Ta strašna praksa predstavlja rizik i za ljudsko zdravlje s obzirom da je Svjetska zdravstvena organizacija potvrdila da je jedenje takvog mesa povezana sa slučajevima kolere i bjesnoće
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1