News

Komentari 131

100 godina od rođenja Franje Tuđmana: Dio desnice slavi u Zagrebu, premijer pali svijeću

100 godina od rođenja Franje Tuđmana: Dio desnice slavi u Zagrebu, premijer pali svijeću

Izaslanstvo HDZ-a položit će vijenac i zapaliti svijeću ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću te kasnije na grobu na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Obilježavanje 100. obljetnice rođenja prvog predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana. Izaslanstvo HDZ-a položit će vijenac i zapaliti svijeću ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, u 8:30 sati u ulica Stjepana Radića 95, te u 10 sati na grobu na zagrebačkom groblju Mirogoju.

PRATITE UŽIVO: Premijer Andrej Plenković održao je i prigodni govor

U prigodi 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika bit će održan i znanstveno-stručni skup "Uvijek i sve za Hrvatsku" u 10,30 sati u Narodnom domu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Preporodnoj dvorani, Opatička 18.

Svečanost 100. obljetnice rođenja dr. Tuđmana bit će održana navečer u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u 19 sati na Trgu Stjepana Radića 4.

POGLEDAJTE VIDEO:

Domovinski pokret organizirao program u Vukovaru

Obilježavanje 100. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u organizaciji Domovinskog pokreta bit će i u Vukovaru. Program će započeti polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u 13:30 sati, a nakon toga će biti služena sveta misa u crkvi svetih Filipa i Jakova te položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen biste dr. Franje Tuđmana.

Za 16 sati planirana je svečana akademija u Gradskom muzeju Vukovar.