News

Komentari 76

20-godišnji Hrvat u Švicarskoj kuhinjskim nožem ubio majku

20-godišnji Hrvat u Švicarskoj kuhinjskim nožem ubio majku

Prema pisanju švicarskih medija, jučer je u Oberhofmatteu u Emmenbruckeu 59-godišnjakinju ubio njen 20-godišnji sin koji se trenutno nalazi u pritvoru

Prema izvješću policijske uprave u Luzernu, žrtva napada je 59-godišnjakinja, a priveden je njen 20-godišnji sin. Također, policija je na licu mjesta pronašla i sredstvo kojim je počinjeno ubojstvo - kuhinjski nož. 

Kolega uhićenog i osumnjičenog mladića za švicarski je portal 20 Minuten rekao da se 20-godišnjak u posljednje vrijeme značajno karakterno primijenio. Mladić je, kaže, bio talentirani sportaš, a igrao je za juniorsku postavu nogometnog kluba Emmen United te je bio i u momčadi koja je 2017. godine osvojila IFV kup. 

Godinu kasnije osumnjičeni je Hrvat položio maturu, a nakon toga, kaže njegov kolega, nije radio ništa. 

Za vrijeme karnevala 2019. bacio se s krova parkirališta Emmen Centera. Preživio je te je šest mjeseci nakon toga proveo na rehabilitaciji. U Emmenbrucke se vratio krajem ljeta 2019. godine. 

Nakon toga su ga često viđali samog, a poznanike bi na ulici ignorirao praveći se da sluša glazbu. 

- Rekao mi je da čuje zvukove te da ga glazba umiruje, zaključio je kolega osumnjičenog 20-godišnjeg Hrvata. 

Prema policijskom izvješću, 20-godišnjak je u četvrtak nakon 13 sati sam nazvao policiju i rekao im da je nekoga smrtno povrijedio. Policija je na licu mjesta zatekla beživotno tijelo 59-godišnjakinje te osumnjičenika kojeg je privela. On se nalazi u istražnom zatvoru te čeka psihijatrijsko vještačenje. 

Najčitaniji članci