Obavijesti

News

Komentari 88

21. Seoska olimpijada i borbe bikova privukle su tisuće ljudi

21. Seoska olimpijada i borbe bikova privukle su tisuće ljudi
8

Radošić u Dalmatinskoj zagori: Dan je dug, a disciplina je mnogo, od skoka u dalj s mjesta, kamena s ramena, potezanje klipa, pa do guranja s grede i borbe bikova

VIDEO

Skok udalj s mjesta, kamena s ramena, potezanje klipa, guranje s grede i borbe bikova po 21. put su okupili tisuće posjetitelja na Seoskoj olimpijadi i borbama bikova u Radošiću u Kaštelanskoj zagori. 

Među natjecateljima prvi put se pojavio i bivši veslački olimpijac Igor Boraska (44) koji se upustio u niz disciplina.

– Napokon sam se domagao i Seoske olimpijade, u kondiciji sam, jer treniram tri četiri puta jedno veslanje. No, teško se nadmetati s ovim iskusnim olimpijcima iz Radošića. Bacanje ruke mi je najbolje leglo, a shvatio sam da bacanje s grede zahtjeva tehniku koju tek valja usavršiti – kazao je Boraska.

Zvijezda dana - Ivan Paić sa 145 kilograma i 198 centimetara

Zvijezda Radošića u nedjelju bio je Ivan Paić (42) sa svojih 145 kilograma i 198 cm visine pobijedio je u bacanju klipa Borasku, a drugo mjesto pripalo mu je u bacanju kamena s ramena.

– Radim u punionici plina, a olimpijade u Radošiću već 21 godinu ne propuštam. Meni je samo fizički rad od priprema potreban da budem u kondiciji – ispričao je Paić. Stijenu od 16 kilograma najdalje je bacio Tomislav Ugljar

Josip Poleš je protivnike obarao kao muhe

U obaranju ruke favorit je bio Josip Poleš iz sela Košute, inače hrvatski reprezentativac u tom sportu. Visok 210 cm i težak 110 kilograma protivnike je obarao kao muhe.

– U Radošić dolazim 4-5 godina, i nikad nisam bio prvi. Inače sam prvak Hrvatske u obaranje ruku u kategorijama do 100 i 110 kilograma. Ne pripremam se za natjecanje ništa posebno, dovoljan je radu građevinarstvu čime se bavim – kazao je Poleš. 

Oko 15 sati počele su borbe bikova lakše kategorije, a kulminacija ovogodišnjeg Radošića bit će iza 16 sati kad su rogove  trebali ukrstiti bikovi teškaši.

'Radošić je središte Dalmatinske zagore'

– Evo, 21 godinu za redom Radošić je središte Dalmatinske zagore. Puno se napravilo na promociji mjesta, ljudi su dobili priliku iznijeti svoje proizvode, a čuvaju stari narodni običaji i vještine. Prije mjesec dana imali smo i prvu dječju seosku olimpijadu  - poručio je Marko Škopljanac, organizator Olimpijade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...