Obavijesti

News

Komentari 1

51 zatvorenik poginuo je u zatvorskom požaru u Kolumbiji

51 zatvorenik poginuo je u zatvorskom požaru u Kolumbiji

To je tragičan i katastrofalan događaj, kazao je Tito Castellanos, ravnatelj agencije za zatvore INPEC za lokalni Caracol Radio ranije u utorak

Najmanje 51 zatvorenik poginuo je u požaru koji je buknuo tijekom pobune u zatvoru u jugozapadnom kolumbijskome gradu Tulua, kazao je čelnik nacionalne agencije za zatvore u utorak o jednome od najgorih incidenata zatvorskoga nasilja u toj državi u posljednje vrijeme.

"To je tragičan i katastrofalan događaj", kazao je Tito Castellanos, ravnatelj agencije za zatvore INPEC za lokalni Caracol Radio ranije u utorak.

"Došlo je do pobune, zatvorenici su zapalili madrace koji su doveli do požara". Castellanos je kasnije potvrdio smrt 51 osobe, od kojih je 49 poginulo u zatvoru, a dvoje kasnije u bolnici.

VIDEO U Kolumbiji se urušila tribina: Više od 500 ozlijeđenih, poginulo najmanje četvero ljudi
VIDEO U Kolumbiji se urušila tribina: Više od 500 ozlijeđenih, poginulo najmanje četvero ljudi

"Nažalost, većina poginulih umrla je od udisanja dima", kazao je za Caracol.

Dvadeset i četvero ljudi liječi se u bolnici, a požar su ugasili mjesni vatrogasci, dodao je Castellanos. U zatvoru je bilo ukupno 1267 zatvorenika, a odjel u kojemu je buknuo požar može primiti 180 ljudi.

U Kolumbiji, kao i u mnogim zemljama Latinske Amerike, zatvori su izrazito prenapučeni.

Kolumbijski zatvori mogu ukupno primiti do 81 tisuće zatvorenika, no u njima je trenutno smješteno oko 97 tisuća, prema službenim brojkama.