Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

70 milijuna kuna stočarima za obranu stoke od divljih zvijeri

Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 400 eura, a najviša 150 tisuća eura. Intenzitet potpore po projektu iznosi do 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, navodi se u priopćenju

6 komentara

Ministarstvo poljoprivrede u srijedu je izvijestilo da je objavljen prvi natječaj namijenjen gospodarstvima koja uzgajaju stoku na područjima na kojima su rasprostranjene velike zvijeri - medvjed, vuk i ris, a kojim je za obranu stoke od velikih zvijeri predviđen iznos od 70 milijuna kuna.

Riječ je o natječaju za provedbu mjere 4. "Ulaganja u fizičku imovinu", podmjere 4.4. "Potpora za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena", tip operacije 4.4.1. "Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša".

Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 400 eura, a najviša 150 tisuća eura. Intenzitet potpore po projektu iznosi do 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, navodi se u priopćenju.

"Ovo je prvi natječaj namijenjen isključivo gospodarstvima koja uzgajaju stoku na područjima na kojima su rasprostranjene velike zvijeri i to medvjed, vuk i ris. Želimo pomoći našim poljoprivrednicima da se štete koje trpe od divljih zvijeri smanje na najmanju moguću mjeru. Zato bespovratnim sredstvima financiramo do 100 posto prihvatljivih troškova nabavke psa tornjaka, električnog pastira i obnovu nastambi za stoku na tim područjima", ističe potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Na raspolaganju je 70 milijuna kuna, a ako će biti potrebno, povećat će se raspoloživa sredstva kako bi svi koji udovoljavaju uvjetima dobili potporu i zaštitili svoju stoku, najavljuje Tolušić. 

Prihvatljivi korisnici koji se mogu javiti na natječaj su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika, javne ustanove i tijela, uključujući javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima i/ili drugim zaštićenim dijelovima prirode i udruge koje se bave zaštitom i promicanjem kulturnih vrijednosti, zaštite okoliša i prirode.

Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 11. veljače 2019.  do 10. svibnja 2019. godine, navodi se u priopćenju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message