Obavijesti

News

Komentari 6

70 milijuna kuna stočarima za obranu stoke od divljih zvijeri

Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 400 eura, a najviša 150 tisuća eura. Intenzitet potpore po projektu iznosi do 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, navodi se u priopćenju

VIDEO

Ministarstvo poljoprivrede u srijedu je izvijestilo da je objavljen prvi natječaj namijenjen gospodarstvima koja uzgajaju stoku na područjima na kojima su rasprostranjene velike zvijeri - medvjed, vuk i ris, a kojim je za obranu stoke od velikih zvijeri predviđen iznos od 70 milijuna kuna.

Riječ je o natječaju za provedbu mjere 4. "Ulaganja u fizičku imovinu", podmjere 4.4. "Potpora za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena", tip operacije 4.4.1. "Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša".

Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 400 eura, a najviša 150 tisuća eura. Intenzitet potpore po projektu iznosi do 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, navodi se u priopćenju.

"Ovo je prvi natječaj namijenjen isključivo gospodarstvima koja uzgajaju stoku na područjima na kojima su rasprostranjene velike zvijeri i to medvjed, vuk i ris. Želimo pomoći našim poljoprivrednicima da se štete koje trpe od divljih zvijeri smanje na najmanju moguću mjeru. Zato bespovratnim sredstvima financiramo do 100 posto prihvatljivih troškova nabavke psa tornjaka, električnog pastira i obnovu nastambi za stoku na tim područjima", ističe potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Na raspolaganju je 70 milijuna kuna, a ako će biti potrebno, povećat će se raspoloživa sredstva kako bi svi koji udovoljavaju uvjetima dobili potporu i zaštitili svoju stoku, najavljuje Tolušić. 

Prihvatljivi korisnici koji se mogu javiti na natječaj su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika, javne ustanove i tijela, uključujući javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima i/ili drugim zaštićenim dijelovima prirode i udruge koje se bave zaštitom i promicanjem kulturnih vrijednosti, zaštite okoliša i prirode.

Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 11. veljače 2019.  do 10. svibnja 2019. godine, navodi se u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.