Obavijesti

News

Komentari 98

Trump: Obama je sjajan čovjek, Obama: Pomoći ću vam uspjeti

Trump: Obama je sjajan čovjek, Obama: Pomoći ću vam uspjeti
3

Obama i Trump gotovo da ranije nisu imali direktne kontakte. Tijekom predsjedničke kampanje, u kojoj se Obama energično angažirao na strani svoje demokratske kandidatkinje...

VIDEO

Američki predsjednik u odlasku Barack Obama pozdravio je u četvrtak u Bijeloj kući novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa, njujorškog milijardera koji je odnio izbornu pobjedu, kako bi koordinirali nesmetan prijenos vlasti.

Obama i Trump gotovo da ranije nisu imali direktne kontakte. Tijekom predsjedničke kampanje, u kojoj se Obama energično angažirao na strani svoje demokratske kandidatkinje, Trump i Obama su se žestoko sukobljavali, no na sastanku u Ovalnom uredu ta će dvojica, barem pred kamerama, napetosti ostaviti iza sebe.

- Ako on uspije, država će uspjeti - rekao je Obama.

I dalje aktualni predsjednik naglasio je kako je bitno za sve da se sada okupe i rade zajedno. 

Trump je pak izjavio kako poštuje predsjednika Obamu i nazvao ga sjajnim čovjekom. 

Moja će administracija, obećao je Obama, "učiniti sve što može da vam pomogne da uspijete, jer ako ste vi uspješni i zemlja će uspjeti".

"Ohrabren sam zanimanjem novoizabranog predsjednika Trumpa za suradnju s mojim timom oko mnogih pitanja s kojima se suočava ova velika zemlja", rekao je Obama u Ovalnom uredu gdje je sjedio s Trumpom. Njihov sastanak trajao je oko 90 minuta.

Trump je kazao da je s Obamom razgovarao o puno različitih pitanja - "prekrasnih i teških". Također je kazao da se raduje narednim susretima s Obamom.

Novinarima nisu odgovarali na pitanja

Povijesni susret predsjednika na odlasku i dolasku u Bijeloj kući završen je rukovanjem, a novinari nisu imali priliku postaviti pitanja. Trump je potom otišao na sastanke u  Kongres.

Obama i Trump gotovo da ranije nisu imali direktne kontakte. Tijekom predsjedničke kampanje, u kojoj se Obama energično angažirao na strani svoje demokratske kandidatkinje Hillary Clinton, Trump i Obama su se žestoko sukobljavali, no na sastanku u Ovalnom uredu oni su, barem pred kamerama, napetosti ostavili iza sebe.

Za razliku od današnjih pristojnih izjava, one u prošlosti nisu bile takve.

Trump je 2011. zagovarao da se od Obame traži rodni list kojim bi dokazao da je rođen na američkom tlu i da ima pravo biti predsjednik. Kada ga je na kraju Obama objavio, kazao je da sada konačno Trump može odahnuti i vratiti se važnim pitanjima, "primjerice, jesmo li lažirali spuštanje na Mjesec".

Obama je izglede da Trump postane predsjednik nazivao "zastrašujućim", a Trump je pak govorio kako je Obama "najgori predsjednik u povijesti Amerike".

Obama ga je častio riječima da nije sposoban biti predsjednik, i da to "stalno uporno ponovno dokazuje", a Trump je najgoru uvredu iznio u kolovozu kada je za Obamu rekao da je "utemeljitelj Islamske države", uz pomoć Hillary Clinton.

Prva dama Michelle Obama privatno se u rezidenciji u Bijeloj kući upoznala s Trumpovom suprugom i budućom prvom damom Melanijom. Sastanak dviju vrlo različitih žena, kako ih ocjenjuje France presse, od kojih je prva diplomirala pravo na Harvardu a druga bila manekenka, prošao je daleko od očiju novinara.

Trump pozvao Theresu May da ga posjeti što prije

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je u prvom međusobnom telefonskom razgovoru pozvao britansku premijerku Theresu May da ga posjeti "što prije moguće", objavio je Downing Street. 

Dvoje čelnika naglasilo je "veoma poseban" odnos između svojih država, a May je istaknula njihovu "dugu povijest zajedničkih vrijednosti", te kako su stajali jedno uz drugo "kad je najviše trebalo", objavio je njezin ured. 

Čestitajući Trumpu na njegovoj pobjedi na izborima, konzervativna britanska premijerka naglasila je svoju želju za jačanjem trgovine i investicija u vrijeme dok Velika Britanija napušta Europsku uniju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa