Obavijesti

News

A1 digitalizirala 'onboarding' novih zaposlenika

A1 digitalizirala  'onboarding' novih zaposlenika
1

Početak novog radnog odnosa može biti uzbudljiv ali i izazovan za svakog novog zaposlenika neke tvrtke jer mora upoznati njezine proizvode i usluge, usvojiti interne procese i procedure, kao i korporativnu kulturu

Zato je A1 Hrvatska odlučila svim svojim novim zaposlenicima pojednostaviti snalaženje u novoj radnoj okolini uvođenjem digitalne 'onboarding' platforme 321GO!, zahvaljujući kojoj je proces zapošljavanja u potpunosti digitaliziran i automatiziran.

Web aplikacija 321GO!,  razvijena je u suradnji Odjela ljudskih resursa i Digitalnog odjela A1 kao odgovor na veliku količinu informacija kojima su izloženi novi zaposlenici te iz potrebe za jednostavnijim, kreativnijim i kvalitetnijim, sada digitalnim vodičem kroz organizaciju tvrtke i njezinu kulturu. 

Digitalni onboarding novim zaposlenicima omogućuje bržu integraciju u kompaniju, manje papirologije, jednostavniji pristup potrebnim informacijama i upoznavanje kompanije kroz digitalnu platformu, a kolegama zaduženim za 'onboarding' novih zaposlenika smanjuje radno opterećenje oslobađajući ih dijela administracije i otvaranjem kanala za jednostavnu dvosmjernu komunikaciju. 

Putem digitalne platforme već se prije prvog dolaska na novi posao unose svi podaci o zaposleniku i dokumenti potrebni za početak njegova rada, zaposlenik se upoznaje s pravilnikom o radu i kodeksom ponašanja, odabire službeni mobilni uređaj, unosi potvrdu o izvršenom liječničkom pregledu i odabire termin za potpis ugovora o radu. Zaposlenik također ima uvid u benefite koji ga očekuju, dobiva informacije o svojem mentoru i buddyju koji će mu pomoći u integraciji, a sva potrebna objašnjenja i informacije sustav mu automatski šalje na e-mail adresu te ga podsjeća na rokove dostave određenih dokumenata.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Prekovremeni rad: Benefit ili prokletstvo za poslodavca?
ISTRAŽILI SMO

Prekovremeni rad: Benefit ili prokletstvo za poslodavca?

Pitali smo stručnjake u kojim je slučajevima ostajanje na poslu izvan radnog vremena opravdano, korisno i motivacijsko za obje strane, a kad zapravo počinje biti teret kompanijskog poslovanja. Kako uopće prekinuti takav začarani krug?

Dobro je znati: Što poslodavac prvo gleda u životopisu
PREDSTAVITE SE U PRAVOM SVJETLU

Dobro je znati: Što poslodavac prvo gleda u životopisu

Pri odabiru zaposlenika kompanije se vode ustaljenim kategorijama – obrazovanje, iskustvo, vještine. No tu je i čitav niz komparativnih prednosti koje poslodavac traži od budućih djelatnika. Što trebate imati na umu pri kreiranju životopisa, ali i na razgovoru za posao, saznajte u nastavku
Što ćemo sve plaćati, a od čega ćemo biti oslobođeni u 2021.
PLAN ZA OPORAVAK

Što ćemo sve plaćati, a od čega ćemo biti oslobođeni u 2021.

Od Nove godine na snagu stupaju nove Vladine mjere koje bi trebale rasteretiti gospodarstvo i poduzetnike. Većini zaposlenika povećat će se plaće, a ukida se i porez na nekretnine te smanjuje porez na dobit za male i srednje tvrtke