Obavijesti

News

Komentari 15

Adrian još ne ide ni u školu, a pročitao je već stotine knjiga!

Adrian još ne ide ni u školu, a pročitao je već stotine knjiga!
1

Adrian Đurđević iz Bjelovara lani je pročitao 149 knjiga, a čitati je počeo tek prije nešto više od godinu dana. Adrian bi za rođendan htio knjigu u kojoj piše sve o Batmanu

VIDEO

Želim poručiti vršnjacima da je knjiga najbolji prijatelj jer se iz nje mogu saznati razne pouke, rekao nam je Adrian Đurđević koji, unatoč tome što je tek zakoračio u sedmu godinu, ima puno bogatiji rječnik od djece njegove dobi.

Na tu primjedbu Adrian, koji je na svečanom druženju s piscem Svenom Popovićem u Gradskoj knjižnici “Slavko Kolar” proglašen najčitateljem u kategoriji predškolaraca Bjelovarsko-bilogorske županije, rekao je kako je puno novih riječi naučio iz knjiga. On je lani pročitao 149 knjiga. Njegova majka Branka i sestra Sara, učenica 6. razreda, rekle su nam da je on sam pokazivao interes.

Prije nešto više od godinu dana često je sjedio uz sestru Saru dok se pripremala za školu. Znao ju je stalno “ometati” pitanjima da mu pročita naslov školske knjige. Nakon što ga je Sara “otpilila” rekavši kako se treba potruditi i naučiti slova, Adrian je uz pomoć majke ubrzo savladao abecedu. Kako je i dalje pokazivao interes za knjigu, majka ga je prije nešto više od godine dana učlanila u Dječju igraonicu “Petar Preradović”, gdje mu se prvi put u životu ukazao svijet knjige.

- ‘Sretna kućica’ je bila prva knjiga koju sam pročitao uz pomoć mame jer baš i nisam znao najbolje prepoznati sva slova - kaže dječak dok smo sjedili u parku kraj igraonice.

Potom je slijedila druga, da bi se njegov zlatni knjiški niz zaustavio na knjizi “Lijepa naša”, koju trenutačno čita. Za one koje su nešto tanje potrebno mu je oko pola sata da ih pročita, dok one koje između korica imaju i po nekoliko stotina stranica u knjižnicu vraća nakon nekoliko dana jer mu nikad ne treba više vremena da ih obradi.

Od mnogih knjiga koje je pročitao, najveći utisak na njega ostavila je knjiga “Majmun kojeg je žirafa naučila lijepom ponašanju”. Za nju kaže kako je jako poučna te ju nam je stoga u nekoliko rečenica i prepričao, s namjerom da druga djece vide njezinu pouku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu