Obavijesti

News

Komentari 46

Afera kupaće gaće: Hrvatska je postala taocem kompleksaških ispada članova državnog vrha

Afera kupaće gaće: Hrvatska je postala taocem kompleksaških ispada članova državnog vrha

Milanović rekao Jandrokoviću da "nema mišiće", pa je ovaj objavio svoju fotku u kupaćim gaćama. Bez mišića. Bio je to novi prilog infantilnim svađama premijera, predsjednika države i Sabora. Time su dosegnuli dno

VIDEO

Nikada u vrhu hrvatske politike nismo imali takvu koncentraciju kompleksaša.

Imali smo i primitivce, i diktatore, i autokrate, i boljševike, i mlitavce, i šaljivce. I kriminalce. Ali nikada nismo imali toliko visokorangiranih političara koji u javnosti liječe neke svoje komplekse.

"Klaun Milanović kaže da nemam mišića, pa prilažem dokazni materijal. Nasilnik nisam, a o mišićima prosudite sami", poručio je jučer Gordan Jandroković, objavljujući na svom Facebook profilu vlastitu fotografiju u kupaćima gaćama.

Bez mišića. 

Klaunovski obračun

Bio je to odgovor predsjednika Hrvatskog sabora, dakle drugog najviše rangiranog političara u državi, na optužbu Zorana Milanovića, predsjednika Republike, kako je Jandroković "jedan običan nasilnik bez mišića". Pa mu se ovaj odmah išao pokazati na Facebooku.

Bilo je to nečuveno, infantilno i svakako "klaunovski".

No to je očito razina na kojoj državni vrh danas komunicira, ali i dokaz kako državni vrh zapravo funkcionira. A bila je to i dijagnoza psiho-profila osoba koje vode ovu državu. 

Jandrokoviću nije bilo dovoljno preuzeti Milanovićevu retoriku, već je morao otići korak dalje. Ako je to bila nekakva ironija, nitko je nije shvatio.

Nažalost, Jandroković nije usamljeni slučaj. On se tek priklonio trendu.

Zokijevi kompleksi

Jer, kad se govori o kompleksima, onda bi se mnogo toga moglo nabrojati o Zoranu Milanoviću.

Koji se na početku karijere nabacivao latinskim poštapalicama, a potom se hvalio da se do fakulteta tukao u kvartu. Pa se hvalio da je boksao s Damirom Škarom, pa je pred fotoreporterima trčao po Hvaru i maksimirskoj šumi. Pa je frajerski skakao s borbenog vozila - i sletio na nos. 

Pa je odbio doći na intervju jer mu nisu dali da se vozi liftom za šefove ("Znate li vi tko sam ja"), pa nije htio ići u HNK na druženje s papom jer je morao proći kroz sigurnosni skener, pa je tražio osiguranje i diplomatsku putovnicu čim je postao šef SDP-a, pa je službenim avionom letio privatnim poslom na Krk, pa do toga da je ovih dana izjavio kako je "Plenković krkao bozu i gusti sa šlagom, a on je pio pivo i viski".

I superiorno poručio: "Kako će Plenković zbrisati od mene, a ne može trčati 100 metara?".

Jasno, i o Plenkovićevim kompleksima dalo bi se nešto reći.

Plenkijevi mišići

Kad ga je Nikola Grmoja u Hrvatskom saboru usput nazvao "anemičnim", fizički je nasrnuo na zastupnika Mosta, kako bi pred svojim HDZ-ovcima pokazao mišiće i dokazao da ipak nije anemičan. Da svi vide kako se i on zna potući.

A u polemikama s Milanovićem nadmetao se tko je utjecajniji u Bruxellesu. "Milanovića kao diplomata nitko se ne sjeća, nitko me nikada nije pitao za njega", kazao  je premijer. "Što je učinio dok je bio u Bruxellesu? Kupio je polovni automobil".

Dok Plenković, kako smo nebrojeno puta mogli čuti, u Bruxellesu ima mnogo prijatelja i štovatelja. I da ga je, eto, zvao Charles Michel.

A novinarkama je znao dobaciti da su "slatke".

Kompleksi se, kako vidimo, ispoljavaju na razne načine.

Tko je James Bond

Kroz poziranje u kupaćim gaćama, kroz njegovanje imidža Jamesa Bonda koji istodobno može biti rabijatan, koliko i profinjen, kroz napuhivanje vlastite važnosti, utjecaja i šarma. Nadmeću se tko je ljepši, tko je jači, tko je popularniji...

Koga više vole, koga se više boje, koga više obožavaju.

Ali i tko je vulgarniji i brutalniji.

Hrvatska je, dakle, već mjesecima žrtva kompleksaških ispada ljudi koji bi trebali voditi ovu državu, a zapravo je koriste kao poligon za iživljavanje svojih taština. 

A Gordan Jandroković samo je podigao uloge.

Sva sreća da mu Milanović nije rekao kako "nema muda". Onda bismo tek imali što vidjeti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"