News

Komentari 1

Afganistan: Grad Džalalabad ponovno meta, 15 mrtvih

Afganistan: Grad Džalalabad ponovno meta, 15 mrtvih

- Vidio sam crnu toyotu corollu kako iskrcava tri naoružana muškarca pred vratima odjela. Jedan se odmah raznio a ostala dvojica ušla su u zgradu - ispričao je svjedok

Grad Džalalabad, na istoku Afganistana, ponovno je u utorak bio meta višesatnog oružanog napada, ovog puta na ured izbjeglica, četiri dana nakon napada na školu primalja, a u najnovijem napadu ubijeno je 15 ljudi, dok ih je još 15 ranjeno.  

Prema službenim podacima, sva trojica napadača su poginula

Snagama reda trebalo je više od šest sati da preuzmu kontrolu nad zgradom u kojoj se bio sklonio nepoznat broj zaposlenika i posjetitelja. 

Nitko nije preuzeo odgovornost za napad. 

- Vidio sam crnu toyotu corollu kako iskrcava tri naoružana muškarca pred vratima odjela. Jedan se odmah raznio a ostala dvojica ušla su u zgradu - ispričao je svjedok. 

Po glasnogovorniku pokrajinskog guvernera Ataulahu Hodžijaniju, drugog napadača ubrzo su usmrtile snage sigurnosti koje su potom ubile i trećeg muškarca. 

 U Kabulu glasnogovornik ministarstva za izbjeglice i povratnike Hafiz Ahmad Miahail rekao je kako 'nažalost po našim prvim informacijama ima žrtava među zaposlenicima'. 

- Najmanje dvije eksplozije odjeknule su jutros kad je samoubojica aktivirao svoj eksploziv - rekao je Hodžijani dodajući da je napad počeo u trenutku kad su članovi, 'svi Afganistanci iz organizacija partnera ureda za izbjeglice, završavali sastanak'. 

Snage sigurnosti smjesta su raspoređene zatvarajući čitavu četvrt u kojoj se nalaze i uredi nekoliko međunarodnih agencija.

Talibani su preko WhatsAppa poručili da oni nemaju nikakve veze s ovim napadom pa se vjeruje da iza napada stoji teroristička Islamska država, koja je još uvijek prisutna u regiji.

Najčitaniji članci