Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
32 komentara

Agrokor će imati za plaće, ali sindikati su i dalje na oprezu

Ozren Matijašević nakon sastanka s izvanrednim povjerenikom za Agrokor Antom Ramljakom rekao je da poučen iskustvom ne može, na žalost, vjerovati nikome...

Ante Ramljak, the restructuring expert appointed by the Croatian government to lead the process is seen at Agrokor's headquarters in Zagreb
Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
32 komentara

Zadovoljan sam onim što nam je rečeno. Radi se na snimanju cjelokupne situacije, osigurana su sredstva za isplatu plaća u tekućemu mjesecu, a cilj je osigurati dodatna sredstva za likvidnost u sustavu, kazao je predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević nakon sastanka s izvanrednim povjerenikom za Agrokor Antom Ramljakom.

Matijašević je ipak skeptičan.

Upitan vjeruje li Ramljaku i svemu što mu je na sastanku rekao, odgovorio je:

- Poučen iskustvom u ovih 12 godina rada na poslu predsjednika jedne od sindikalnih središnjica, ne mogu, nažalost, vjerovati nikome.

Matijašević je ipak istaknuo kako su neracionalnosti koje su postojale u dosadašnjem postupku su locirane i bit će otklonjene, a radna mjesta u većini slučajeva neće biti ugrožena. Prije samog sastanka s Ramljakom, sindikalist je kazao kako očekuje da će mu u lice reći sve ovo o čemu čitaju iz medija. Matijašević je rekao da očekuje i da će biti riječi o provođenju “lex Agrokora” na način da se poštuju radna mjesta te da će se sve raditi bez političke lakrdije i cirkusa. Dodao je kako ga brine trenutačna kriza vlasti jer je Agrokor najznačajnija tvrtka u cijelom poljoprivrednom sektoru i predstavlja jedini izlaz iz gospodarskoga kaosa.

- Zbog svega toga, upućujem poruku hrvatskim političarima da nađu neki drugi lajtmotiv za jeftina politička razračunavanja - rekao je Matijašević.

Nakon sastanka Ramljak nije davao izjave.

- U svim aktivnostima će sindikati imati svoje mjesto. Što se tiče kolektivnih ugovora, dok im ne istekne rok valjanosti, dotle će se poštivati odredbe, a potom će se sjesti i snagom argumenata ispregovarati novi - otkrio je Matijašević.

Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić rekao je da kriza Agrokora neće jako negativno utjecati na gospodarski rast.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message