Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
292 komentara

Ah, ta digitalizacija: Zoki, vrati što prije u Vladu službeni iPad

Glavna tajnica Plenkovićeve vlade poručila je u pismu bivšem premijeru da vrati tablet kupljen u ožujku 2013. Nije priložila potpisani revers, a Milanoviću je cijela situacija malo tragikomična

292 komentara

Glavna tajnica vlade premijera Andreja Plenkovića uputila je početkom travnja na kućnu adresu svojeg bivšeg šefa Zorana Milanovića upozorenje da hitno u Banske dvore vrati stanoviti službeni tablet.

Gospođa iz Vlade, a ime joj je Andreja Gabrijel, piše Milanoviću, za kojega je radila od 2011. do prosinca 2015.: “Poštovani gospodine Milanović, godišnjom inventurom u Vladi Republike Hrvatske utvrđeno je da do danas nije vraćen Apple iPad Cellular 64GB Black, koji je kupljen za vaše potrebe kao tadašnjeg predsjednika Vlade Republike Hrvatske. Stoga vas molimo da navedeni uređaj vratite u što kraćem roku. S poštovanjem, Andreja Gabriel, glavna tajnica Vlade RH”.

U prilogu pisma uključena su dva dokumenta: zahtjevnica za nabavku iPada od 11. ožujka 2013. i račun od 18. ožujka iste godine na iznos od 7837 kuna s PDV-om. Nedostaje najvažniji papir: revers s Milanovićem potpisom prema kojem se može dokazati da je preuzeo i koristio tablet pa da ga treba i vratiti. Kako je onda gospođa Gabrijel zaključila da je tablet kod Milanovića? Na dva spomenuta dokumenta iz pisma netko je rukom nadopisao “premijer VRH” i neki broj (na računu), a na zahtjevnici stoji “Molim vas da za potrebe predsjednika Vlade RH tvrtki Spam pošaljete narudžbenicu...”.

Bivši šef vlade u razgovoru za 24sata potvrdio je da iz Banskih dvora traže da vrati iPad.

“Nisam sretan tonom pisma. Uopće ne postoji valjani dokaz da sam preuzeo ili koristio taj tablet prije četiri godine. Želim vjerovati da u Plenkovićevoj vladi imaju važnijeg posla od utjerivanja fantomskog iPada na pogrešnoj adresi. Ali ako im je baš jako stalo i ako će im to pomoći, spreman sam uplatiti iznos umanjen za amortizaciju bez obzira na to što iPad nije kod mene.”     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message