Obavijesti

News

Komentari 178

Akcija USKOK-a na Tuđmanu: Šefu aerodromske policije odredili istražni zatvor

Akcija USKOK-a na Tuđmanu: Šefu aerodromske policije odredili istražni zatvor

Prvoosumnjičeni je načelnik Postaje aerodromske policije Pleso, drugi zagrebački trgovac, a trećeokrivljeni gradonačelnik Ivanić Grada

VIDEO

USKOK je kazneno prijavio gradonačelnika Ivanić Grada Javora Bojana Leša, šefa zagrebačke aerodromske policije Željka Bradića i još jednog trgovca. Bradiću je određen istražni zatvor kako ne bi mogao utjecati na svedoke i ponoviti kazneno djelo. Kako doznajemo, trgovac je Dušan Veselinović.

Kako se navodi u priopćenju, USKOK je na temelju kaznene prijave PU zagrebačke donio rješenje o otvaranju istrage protiv njih zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te trgovanja utjecajem.

"Osnovano se sumnja da je prvookrivljeni u razdoblju od 1. travnja 2021. do 27. siječnja 2022. u Zagrebu i Velikoj Gorici, kao načelnik Postaje aerodromske policije Pleso, pristao na traženje drugookrivljenog da mu u više navrata na Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb - Franjo Tuđman (MZLZ Franjo Tuđman) omogući carinski nenadzirane prelaske državne granice.

Tako je prvookrivljeni osigurao drugookrivljeno izlazak iz prostora MZLZ Franjo Tuđman osobno ili po njegovom nalogu posredstvom podređenih mu policijskih službenika, bez provođenja granične i carinske kontrole i time mu omogućio da prilikom više povrataka iz Istanbula u Hrvatsku izbjegne carinski nadzor prtljage u kojoj je nosio odjevne predmete i obuću s neoriginalnim oznakama raznih robnih marki prethodno pribavljene u Turskoj radi daljnje prodaje na crno u Hrvatskoj.

Također mu je na taj način omogućio i izbjegavanje naplate dužnih carinskih davanja odnosno oduzimanja krivotvorene robe i pokretanja prekršajnog postupka protiv njega", objavio je USKOK.

"Nadalje, tijekom kolovoza i listopada 2021. godine, u Velikoj Gorici i Ivanić Gradu, trećeokrivljeni je, koristeći autoritet gradonačelnika Ivanić Grada, od prvookrivljenog kao načelnika Postaje aerodromske policije Pleso, zatražio da mu omogući parkiranje osobnog vozila kojim se koristio bez plaćanja naknade.

Omogućio mu je i čuvanje tog vozila na parkiralištu Postaje aerodromske policije Pleso za vrijeme putovanja, iako je bio svjestan da je navedeno parkiralište namijenjeno samo za službene potrebe Postaje aerodromske policije Pleso", objavio je USKOK.

"Pristavši na traženje gradonačelnika, šef aerodromske policije je u više navrata osigurao angažman podređenih mu policijskih službenika radi preuzimanja vozila kojim se koristio gradonačelnik po njegovom dolasku do zgrade MZLZ Franjo Tuđman. Koristio je policajce i za parkiranje i čuvanje tog vozila na parkiralištu Postaje aerodromske policije Pleso na području MZLZ Franjo Tuđman, kao i za prijevoz istog vozila natrag do aerodromske zgrade te njegove predaje gradonačelniku Ivanić Grada po njegovom povratku iz inozemstva. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika", stoji u priopćenju USKOK-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.