Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Akcija za bolesnu Marlu urodila plodom, skupili novac za prsluk

Marla je nakon rođenja odvezena u Klaićevu bolnicu na prvu operaciju, a sada se tamo oporavlja od druge operacije. Dijagnosticirali su joj rijetku genetsku bolest cističnu fibrozu....

Foto: Privatna arhiva 24sata
2 komentara

Četveromjesečna Marla Malogorski dobit će drenažni prsluk koji će joj olakšati tegobe uzrokovane neizlječivom cističnom fibrozom od koje boluje. Potvrdio je to za Zagorje.com njen otac Goran Malogorski.

Za Marlu je organizirana i aukcija na kojoj su se prodavali dresovi 'vatrenih'. Potom je organiziran i malonogometni turnir.

- Moji malonogometaši Jura, Igor, Dino i Mislav organizirali su 1. lipnja u NC Doberman u Zagrebu humanitarni malonogometni turnir 'Zagrljaj za Marlu' kako bi prikupili novac za 'Vest' prsluk. Hvala nije dovoljno reći, dužnik sam im – rekao je Goran dodajući da je na turniru sakupljen iznos dostatan za čak dva prsluka.

MALENA IMA GENETSKU BOLEST I 'Vatreni' se uključili: Bolesnoj Marli pomogao bi skupi prsluk

Podsjetimo, Lana (31) i Goran (30) Malogorski su na Valentinovo ove godine dobili toliko željenu i iščekivanu kći Marlu. Bili su uvjereni da će je nekoliko dana kasnije odvesti u njihov dom u Gornjem Jesenju, koji su pomno uredili za obiteljski život.

Umjesto kući, Marla je nakon rođenja odvezena u Klaićevu bolnicu na prvu operaciju, a sada se tamo oporavlja od druge operacije. Dijagnosticirali su joj rijetku genetsku bolest cističnu fibrozu. Osnovno obilježje te bolesti je stvaranje gustog, ljepljivog sekreta na svim mjestima gdje ima žlijezda s vanjskim izlučivanjem, a to je najviše izraženo u dišnim putovima, gušterači, crijevu, žučnom sustavu, reproduktivnom sustavu i žlijezdama znojnicama.

- Gledali smo u liječnika, isprva mislili da je nešto banalno, a onda na internetu pronašli što ta dijagnoza zapravo znači. Vjerujte mi, bili su to najgori osjećaji u našem životu. Taj period obilježila je strepnja i suze, plakali smo svi - kaže Goran.

Drenažni prsluk stoji oko 100 tisuća kuna, no nije na listi HZZO-a. Goran je prije mjesec dana dobio stalan posao i htio dići kredit da Marli kupi spasonosan aparat. 

– Jedan će prsluk biti za moju Marlu, a drugi ćemo kupiti i pokloniti Klaićevoj bolnici da bude na usluzi svim mališanima. Moram priznati da smo jako iznenađeni i presretni. Dobili smo tolike poruke podrške, lijepe riječi… Zbilja čudan osjećaj kada vidiš koliko ti ljudi želi pomoći u nevolji – kaže tata Goran. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message