Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
95 komentara

'Ako me preglasaju, opet ću se zauzeti za gradnju Pelješkog...'

Narodna skupština Republike Srpske ovoga je tjedna dvotrećinskom većinom poništila odluku Komšića i Džaferovića nakon što je Dodik uložio veto na njihov zahtjev da se zaustave radovi

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
95 komentara

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik izjavio je da će ponovno uložiti veto i zatražiti poništavanje odluke pred Narodnom skupštinom Republike Srpske ukoliko ga druga dvojica članova državnog vrha Željko Komšić i Šefik Džaferović preglasaju o Pelješkom mostu, te se zauzeo za dijalog s Hrvatskom radi rješavanja otvorenih pitanja, a ne za otvaranje novih konflikata.

- Ukoliko ponovo budem preglasan, a Šefik Džaferović i Željko Komšić ponovo kreiraju određene zaključke vezano za Pelješki most, opet ću pokrenuti vitalni interes, rekao je Dodik, a u nedjelju prenose tiskani mediji u BiH. 

Narodna skupština Republike Srpske ovoga je tjedna dvotrećinskom većinom poništila odluku Komšića i Džaferovića nakon što je Dodik uložio veto na njihov zahtjev da se zaustave radovi na Pelješkom mostu i dogovori razgraničenje između BiH i RH na moru, te u suprotnom najavili pokretanje međunarodne tužbe. 

OSPORAVANJE GRADNJE Parlament RS podržao Dodikov veto u vezi Pelješkog mosta

Dodik je pojasnio kako će druga dva člana predsjedništva, hrvatski Željko Komšić i bošnjački Šefik Džaferović vjerojatno pokušati naći način kako bi pak poništili odluku Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti vitalnog entitetskog interesa u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta. 

On je dodao kako sva otvorena pitanja s Republikom Hrvatskom treba rješavati, ali bez konflikata i uvjetovanja kao što to traže dvojica kolega. 

U PARLAMENTU RS-A Dodik želi veto na osporavanje gradnje Pelješkog mosta

- Nisam protiv toga (razgovora), ali da to bude dio napora koji će ići za dogovorom, a ne za pravljenjem novih sporova koji će trajati desetak i više godina', rekao je Dodik. 

Komšić, koji je u Predsjedništvo BiH izabran za hrvatskog člana BiH Predsjedništva uz dominantnu potporu bošnjačkih birača i preglasavanje Hrvata, najavio je nakon što je preuzeo osmomjesečno predsjedanje Predsjedništvom BiH da će na svaki mogući način tražiti da se provede razgraničenje na moru između BiH i Hrvatske, te da će inzistirati na pristupu BiH otvorenome moru. 

(abe)

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message