Obavijesti

News

Komentari 2

Ako nije imao ni novčića, tko je Obami platio put u Pakistan?

Ako nije imao ni novčića, tko je Obami  platio put u Pakistan?
3

Osim što je boravio u skupom hotelu, Obama je 1981. u Pakistanu upoznao i budućeg premijera i predsjednika te zemlje, pa čak i otišao s njim u - lov na ptice

VIDEO

Ima još jedna zanimljiva priča o Baracku Obami., a koju je i sam američki predsjednik spomenuo u svojoj autobiografiji 'Snovi mojeg oca' u poglavlju 'Obamina sjajna pakistanska avantura'. 

U ljeto 1981. godine, 20-godišnji Obama krenuo je na dvotjedno putovanje u Pakistan. Iako mnogi sumnjaju da je boravak bio i duži, jedini dokaz koji govori u prilog Obami je činjenica da se kasnije istog ljeta upisao na sveučilište u Columbiji. No, opet, taj dokaz o upisu nitko nije vidio, već je to javnosti samo rečeno.

Obama u autobiografiji tvrdi da je tada doslovce bio bez novčića i pomalo zbunjen mladić, u potrazi za vlastitim identitetom. Također, Obama u knjizi ne propušta napomenuti kako je u to vrijeme nosio odjeću iz najjeftinijih trgovina. Ali, usprkos tome, nekako je uspio pronaći novac za dvotjedni boravak u - Pakistanu. 

Bez novca, a u skupom hotelu

No, o tom putovanju detaljnije nije pisao, što je samo po sebi malo čudno. Naime, riječ je o čovjeku koji je napisao dvije autobiografije koje objašnjavaju i istražuju stvarne i izmišljene događaje koji su izgradili modernog Baracka Obamu.

No, ne samo da si je siromašan Obama uspio priuštiti put u Pakistan, već se, kad je došao tamo, navodno smjestio u vrhunskom Lahore Hilton International hotelu. Uz to, tamo i tada, Obama je upoznao i budućeg premijera i predsjednika Pakistana, pa čak i otišao s njim u lov na ptice. Ovaj detalj je medijima 2008. godine ispričao pakistanski premijer. 

I upravo zato se postavlja pitanje tko je organizirao sve ovo, i to za 20-godišnjeg 'nebitnog' mladića.

Primio je ilegalne strane donacije jer se 'srušila' web stranica

Drugi zanimljiv detalj u slagalici 'Tko je zapravo Barack Obama' je navodna veza između ilegalnih stranih donacija u za Obaminu kampanju i milijardama dolara koje su naknadno ušle kao poticaj brojnim stranim tvrtkama i bankama. 

Podsjetimo, tijekom i nakon izbora 2008. Obamu su optuživali da je primio ogromne ilegalne strane donacije koje su se 'ulile' na račun kampanje nakon što je netko navodno onesposobio zaštitu maksimalnog iznosa na njegovoj web stranici.

Ubrzo nakon izbora, 'upumpao' milijarde u strane tvrtke i banke

Vjerojatno se nikada neće doznati tko su bili ti misteriozni donatori, kao ni iz kojih zemalja dolaze. No, činjenica je da je već 2009. Obama u Kongresu dobio zeleno svjetlo za njegov poticaj od nekoliko milijardi dolara koje su 'upumpane' u strane tvrtke i banke. Finska, Kina, Brazil i Indija samo se neke od korisnika tih američkih, teško zarađenih, poreznih dolara. Je li time Obama vratio navodni 'dug' svojim donatorima, vjerojatno se neće nikada znati.

Mnogo je detalja u tom 'mutnom' financiranju njegove kampanje 2008. godine, a Barack Obama se može samo nadati da njegov novi zdravstveni sustav 'ObamaCare' pokriva i stanje 'ekstremnog stresa'.  Tko god za njega samo prati sve čudne stvari u životu američkog predsjednika definitivno može - pregorjeti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu