Obavijesti

News

Komentari 36

'Ako propadne koridor, onda ćemo izgraditi Pelješki most'

'Ako propadne koridor, onda ćemo izgraditi Pelješki most'
1

Do kraja 2012. godine bi se trebalo znati rješenje povezivanja dubrovačkog kraja s ostatkom zemlje. Pregovori s BiH o koridoru su počeli i zasad tek bez ikakvih uvjeta

VIDEO

Hrvatska će graditi pelješki most ne uspije li se dogovoriti s Bosnom i Hercegovinom o gradnji koridora kroz Neum, kratko nam je kazao u srijedu ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i tako presjekao kontradiktornu priču o mostu kopno – Pelješac koji bi Vlada, nakon što je od tog projekta odustala i raskinula ugovor s izvođačima radova, sad opet gradila.

Kako doznajemo, u zabilješki Hrvatske s Europskom unijom o povezivanju krajnjeg juga Hrvatske s ostalim dijelom države, kao rješenje tog problema navodi se neumski koridor, ali isto tako, ako razgovori s BiH o tome zapnu, navodi se i alternativno rješenje, a to je gradnja mosta. No ne po projektu koji je ugovorila bivša HDZ-ova vlada nego po redefiniranom projektu.

Neslužbeno doznajemo i da je Hrvatska dobila potporu EU u inicijativi za gradnju koridora kroz Neum jer u Uniji smatraju da će i BiH jednom biti dio EU. Stoga su u EU spremni i sufinancirati gradnju toga koridora.

Do kraja godine bi se trebalo znati konačno rješenje povezivanja dubrovačkog kraja s ostalim dijelom zemlje. A prema dostupnim informacijama, pregovori s BiH o koridoru su počeli i zasad teku bez ikakvih uvjeta, odnosno BiH ne traži od Hrvatske ništa zauzvrat da pristane na gradnju koridora preko svog teritorija.

U slučaju pak da ti pregovori ipak propadnu, onda će se ići na gradnju mosta, ali jeftinijeg od starog projekta (bilo je ugovoreno 260 mil. eura) pa bi se za to raspisao i međunarodni natječaj za projektiranje novog mosta.

>>> Više pročitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.