Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

'Ako se Ivo Sanader bude uplitao, napuštamo Vladu'

I HSLS i HSS su najavili preispitivanje suradnje u koalicijskoj Vladi počne li se Ivo Sanader uplitati u rad premijerka Jadranke Kosor i koalicijske Vlade

Franjo Lepan
Foto: Franjo Lepan
30 komentara

HSLS traži od Zorana Milanovića da podrži Jadranku Kosor na čelu vlade, a od premijerke da na predsjedničkim izborima podrži Ivu Josipovića, rekao nam je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a. Javnost, dodaje on, treba biti svjesna da je ovo sukob demokratskih i nedemokratskih snaga, u kojoj su Sanader i Bandić na istoj strani.
- Mi dajemo apsolutnu podršku legitimnom vodstvu HDZ-a, u borbi protiv nedemokratske Hrvatske koju predstavljaju Sanader i Bandić, rekao je Kosor. Predsjednik HSLS-a smatra da je Ivo Sanader danas neizravno podržao MIlana Bandića kao predsjedničkog kandidata. HSLS nema ništa protiv zakonske mogućnosti da Sanader aktivira svoj mandat, ali je protiv vođenja vlade iz sjene.
- Ako Sanader preko svoje grupice zastupnika bude pokušavao utjecati na vladinu politiku, mi ćemo koaliciju napustiti, rekao je Kosor. Kordinacija stranaka vladajuće koalicije sastaje se u ponedjeljak. Na sastanku će raspraviti novonastalo stanje.

FRIŠČIĆ: SANADEROV POVRATAK ZA SOBOM VUČE DILEME

s obzirom kako je otišao, Sanaderov povratak vuče za sobom samo različite dileme i komentare, izjavio je Josip Friščić, čelnik HSS-a. Kazao je kako je njegova stranka dala potporu premijerki Kosor. S obzirom da je mnogima teško vjerovati da će Sanader biti samo zastupnik, i Friščiću je teško zamisliti da u HDZ-u postoje dvije linije donošenja odluka. Dodao je kako reba razmotriti kako nastaviti suradnju HSS-a i Vlade. Friščić isto smatra da je za loš izborni rezultat Andrije Hebranga kriv isključivo Ivo Sanader.


PUSIĆ: SANADER RADI SVINJARIJE
Nije problem u tome što će Ivo Sanader aktivirati saborski mandat, problem je u tome što pritom prijeti vlastitoj stranci i hrvatskoj vladi da će revidirati politiku te vlade i na međunarodnom planu. On prijeti revizijom međunarodno preuzetih obaveza ratificiranim sporazumom koji je Sabor donio dvotrećinskom većinom. Nakon svih njegovih svinjarija još uvijek ne mogu vjerovati da Sanader ugrožava međunarodnu poziciju Hrvatske, destabilizira zemlju, vladu i stranku zbog osobnog interesa, komentirala je Vesna Pusić.

PUPOVAC: SANADER DESTABILIZIRA VLADU

Ukoliko bi Sanader nastavio destabilizirati vladu, zahtijevat ćemo prijevremene izbore, rekao nam je Milorad Pupoavc iz SDSS-a. Dodao je da ne zna ni zašto je Sanader otišao ni zašto se vraća. Prema njegovu mišljenju, Sanader svojim povratkom snažno destabilizira cijelu političku scenu u Hrvatskoj. Pupovac kaže da se čuo s premijerkom Jadrankom Kosor, a sutra bi se koalicijski partneri trebali sastati s njom kako bi dobili dodatna pojašnjenja.

OSTOJIĆ (SDP): TRAŽIMO RASPISIVANJE IZBORA
U SDP-u ne žele se miješati u unutarstranačke stvari HDZ-a, no Ranko Ostojić kaže da je Sanader trebao objasniti vezu između politike i kriminala u javnim poduzećima. Zbog stanja u HDZ-u, dodao je, kako je nužno raspisati prijevremene parlamentarne izbore.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message