Obavijesti

News

Komentari 22

'Ako se pojavi bolestan učenik, a u razredu imaju maske, neće svi morati u samoizolaciju'

'Ako se pojavi bolestan učenik, a u razredu  imaju maske, neće svi morati u samoizolaciju'

Upitan razmišlja li se da oni učitelji, nastavnici i profesori koji nisu cijepljeni na posao moraju dolaziti s Covidom potvrdom koja ukazuje preboljenje ili negativan test, Capak poručuje da se o svemu razgovara

VIDEO

Mi u ovu školsku godinu sasvim sigurno ulazimo s nešto više opterećenja brojkama oboljelih, hospitaliziranih i onih na respiratoru nego što je to bilo lani i to je svakako jedna činjenica koja mora utjecati na naše odluke o epidemiološkim mjerama u školama, istaknuo je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak uoči početka školske godine.

Đaci se u klupe, podsjetimo, vraćaju 6. rujna. Capak naglašava kako svi, radi bolje kvalitete živote djece, žele da su ona u školama, a ne online. Stoga, kako bi se transmisija virusa smanjila, neke mjere ipak moraju donijeti.

- Dogovoreno je između epidemiološke struke i Ministarstva obrazovanja da će se zadržati maske u svim onim slučajevima gdje se ne može održavati razmak od petog razreda na više. Najvažniji argument za to je da ako se nose maske, a pojavi se bolestan učenik, neće svi oni koji su u njegovoj neposrednoj blizini trebati ići u samoizolaciji. Smatramo da na taj način štitimo tu činjenicu da želimo da djeca budu u školi, a opet njihovo zdravlje - rekao je. 

Dodao je da postoji mogućnost u slučaju pogodnije epidemiološke situacije da lokalni stožeri sami donesu odluku o prestanku obaveznog nošenja maski u školama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi to potičemo i podržavamo, iako prošle godine niti jedan Stožer nije donio takvu odluku - rekao je.

Upitan razmišlja li se da oni učitelji, nastavnici i profesori koji nisu cijepljeni na posao moraju dolaziti s Covidom potvrdom koja ukazuje preboljenje ili negativan test, Capak poručuje da se o svemu razgovara.

- Mi još od lipnja razgovaramo o uvođenju takvih mjera u neke djelatnosti, o tome razmišljamo, ali takvu odluku još nismo donijeli - kaže.

Upitan za podatak o broju cijeplljene djece, dakle od 12 do 18 godina, istaknuo je kako ih je cijepljeno manje od 10 posto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje