Obavijesti

News

Komentari 79

'Ako ste bliski kontakt, nemate temperaturu i osjećate se ok, 11. dan možete iz samoizolacije'

'Ako ste bliski kontakt, nemate temperaturu i osjećate se ok, 11. dan možete iz samoizolacije'

Ta odluka vrijedi samo za one kontakte koji ne osjećaju simptome bolesti, ukoliko se pojavi bilo kakva naznaka moguće zaraze, kontakti se moraju javiti svom liječniku te ne smiju izaći iz samoizolacije

VIDEO

Nakon što su smanjili izolaciju na deset dana, Hrvatski zavod za javno zdravstvo donijelo je nove kriterije prema kojima se također i samoizolacija skraćuje s 14 dana na deset. 

Dežurna epidemiologinja objasnila je kako se trebaju ponašati građani kojima je izrečena mjera samoizolacije od 14 dana i koja još uvijek traje, s obzirom na novo pravilo prema kojemu je ona skraćena na 10 dana, a vrijedi od danas. 

POGLEDAJTE VIDEO: Rekordan broj preminulih u Hrvatskoj od korone

Pokretanje videa...

Korona virus 01:11

- Bliski kontakti koji su u samoizolaciji, a nemaju simptome, nemaju temperaturu niti druge suspektne simptome te se osjećaju dobro, mogu 11. dan izaći iz samoizolacije. Njihov liječnik može im zatvoriti bolovanje te od 11. dana mogu ići na posao - rekla je.

No, ukoliko kontakti osjete bilo kakve simptome moraju se javiti liječniku te ne smiju izaći iz samoizolacije, dodaje epidemiologinja. 

'Budite nam suradnici, partneri'

- Posla ima jako puno, sigurna sam da ćemo izdržati. Pozivamo građane i i apeliramo na njih. Budite nam suradnici, partneri, da spriječimo širenje bolesti. Mjere kojih se treba držati su samo su tri i vrlo su jednostavne, držanje razmaka od 2 metra, redovito pranje ruku te pravilno nošenje maski. Molimo građane, pridržavajte se uputa, olakšajte sebi, nama, da ostanemo što više zdravi - naglašava.

Samoizolacija je sad 10 dana
Samoizolacija je sad 10 dana

Podsjećamo, sinoć je donesena odluka prema kojoj se samoizolacija skraćuje s 14 na 10 dana. 

- Prema odluci Ekspertne skupine kriznog stožera MZ, samoizolacija osobe koja je bliski kontakt oboljele osobe od COVID-19 se skraćuje s 14 na 10 dana. Iznimka su osobe koje rade u ustanovama za smještaj i boravak za starije i teško bolesne odrasle osobe i osobe s invaliditetom, u kojih karantena traje 14 dana - stoji u novoj odluci. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a