News

Komentari 2

'Ako žele uspješne izbore, SAD trebaju držati jezik za zubima'

Sjeverna Koreja rekla je u četvrtak da se Washington ne bi trebao miješati u međukorejska pitanja ako želi uspješno održati predsjedničke izbore, nakon što je SAD izrazio žaljenje zbog njezine odluke da prekine veze s Južnom Korejom.

U priopćenju koje je objavila službena sjevernokorejska agencija KCNA, visoki dužnosnik sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova okvalificirao je izjave Washingtona kao "degutantne" i kao "dvostruku igru".

SAD bi trebale "držati jezik za zubima i baviti se prije svega svojim unutarnjim pitanjima" ako žele "uspješno održati" predsjedničke izbore, rekao je glavni direktor odjela za američka pitanja u ministarstvu Kwon Jong Gun.

Ta je izjava objavljena nakon što je američki State Department objavio da je razočaran odlukom Sjeverne Koreje od utorka da prekine komunikacijske veze s Južnom Korejom.

"Ako Sjedinjene Države guraju svoj nos u tuđa pitanja neopreznim izjavama, umjesto da se bave unutarnjim stvarima u trenutku kada im je politička situacija u najgoroj konfuziji ikad, mogle bi se suočiti s neugodnom stvari s kojom će se teško nositi", rekao je Kwon Jong Gun, u komentaru koji je prenijela KCNA.

'Ako žele uspješne izbore, SAD trebaju držati jezik za zubima'