Obavijesti

News

Komentari 61

Aktiviralo se klizište iznad Sl. Broda: Ugroženo desetak kuća

Aktiviralo se klizište iznad Sl. Broda: Ugroženo desetak kuća
1

Zasad je sve mirno, ali snijeg koji počinje padati mogao bi izazvati probleme. Zemlja je vrlo mekana i jasno su vidljivi krateri. Nitko ne može prognozirati što će se dalje događati...

VIDEO

Brodsko Vinogorje točnije obronci Dilja iznad Slavonskog Broda ponovo su ugroženi zbog klizišta koje se pojavilo na lokalitetu Brlićev put. Pokrenulo se brdo koje je ugrozili okoliš desetak kuća za odmor, a pretpostavlja se kako su i one oštećene.

Policija je postavila traku na prilazu vikendicama, zabranjen je pristup jer postoji opasnost da brdo nastavi s klizanjem. Prošlo je osam godina od posljednjih klizišta koja su na padinama dilja zabilježena u lipnju 2010.godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bračni par Ankica i Bogdan Miović, došli su vidjeti što je s njihovom vikendicom, no, put je propao u potpunosti tako da nisu mogli do nje. Policija je pustila samo Bogdana da ode vidjeti kakvo je stanje oko njegove vikendice.

– Prije dva tjedna primijetili smo pukotine u zemlji, mislili smo da se neće širiti, u biti nismo niti pomišljali na klizište. Ovo što sada vidimo je strašno, bitno je da nikome nije ništa, što bude da bude – rekao je Bogdan koji ipak nije mogao sakriti da mu nije svejedno zbog klizišta koje bi njemu i njegovim susjedima moglo nanijeti štetu. 

'Nitko nije prepoznao znakove da će se dio Kostajnice urušiti'
'Nitko nije prepoznao znakove da će se dio Kostajnice urušiti'

Snijeg na vrhu dilja je ponovo počeo padati, očekuje se da će ga u srijedu biti još više, što b dodatno moglo raskvasiti ionako raskvašenu zemlju i uzrokovati da klizište nastavi dalje klizanje, čime bi bile ugrožene i vikendice ispod sadašnjeg klizišta. 

U pukotinama zemlje, koje su protežu u dužini od nekoliko desetaka metara vidljivi su tragovi vode koja izvire iz brda i ona je glavni uzrok pomjeranju tla. U povodu pojave klizišta u Brodsko Vinogorju oglasila se i Gradska uprava.

 - Gradonačelnik Mirko Duspara uputit će županu Brodsko-posavske županije Danijelu Marušiću zahtjev za proglašenje elementarne nepogode izazvanu vremenskim nepogodama koje su uzrokovale klizište na području grada Slavonskog Broda. Isto tako Grad poziva građane da dojave Gradskoj upravi ako uoče pojavu klizišta na nekom drugom mjestu.

Gradska uprava poziva sve građane da dojave svaku sličnu pojavu, odron i/ili aktivaciju novih klizišta jer je službama koje su već na terenu teško obići i uočiti sva mjesta koja su u opasnosti – stoji u priopćenju iz Grada Slavonskog Broda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa