Obavijesti

News

Komentari 289

'Ovo je dno dna, neka rasprave nisu imale veze s razumom...'

'Ovo je dno dna, neka rasprave nisu imale veze s razumom...'
15

Tijekom rasprave o opozivu ministrice Murganić, premijer je istaknuo kako je Murganić kvalitetna ministrica te da on preuzima odgovornost za propust u nacrtu Obiteljskog zakona...

VIDEO

Tko je koliko života spasio, tko se udebljao deset kilograma, a tko smršavio, moglo se čuti na današnjem aktualnom prijepodnevu u Saboru, ali se nije moglo čuti tko je pisao “lex Agrokor”, kako će eventualno uvođenje eura u Hrvatskoj utjecati na ekonomiju...

- A što se tiče lešinarskih fondova, oni su kupovali smeće jer su znali da će se poslije dobro naplatiti. To je suština ‘lex Agrokora’. Preko noći ste uspjeli sklepati ‘lex Agrokor’ jer ste znali da radite mutan posao - rekao je Davor Bernardić premijeru Andreju Plenkoviću.

Premijer je, pak, ponovio da je spašeno 28.000 radnih mjesta.

- Rekli ste da smo donijeli zakon za Ivicu Todorića i imam logičnih problema da shvatim što želite reći. Vi ste postali glasnogovornik Ivice Todorića, govorite o veleizdaji, a to više govori o vama i vašoj stranci. Pridonosite slici koja upućuje na destabilizaciju - uzvratio mu je premijer Plenković.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Jeste li vi iluzionist ili predsjednik Vlade'

Jeste li vi iluzionist ili predsjednik Vlade, pitao je Siniša Hajdaš Dončić (SDP) premijera Andreja Plenkovića. 

On mu je odgovorio makroekonomskim podacima. 

- Vidjeli ste trend smanjenja državnog duga. Ovo je bila najuspješnija turistička sezona i prije ‘90-ih, a ne samo nakon ‘90-ih. Nastojimo imati razvojni segment, ali i segment društvene solidarnosti. Podigli smo minimalnu plaću, a na novom iznosu već radimo. Što se tiče Ine, radimo na tome tiho i mirno, bez pompe, tražimo savjetnike. Čini mi se da SDP-u neke elementarne stvari nisu jasne - rekao je Plenković. 

- Od srednjovjekovnog čovjeka plave krvi očekujem i da se tako ponaša prema oporbi. Vi ste ispod progresa sa svojom pričom o stabilnosti - odgovorio mu je Siniša Hajdaš Dončić.

- Hrvatska javnost treba znati koji je vaš stav o rafineriji Sisak. Je li on isti kao predstavnika Ine i MOL-a, odnosno mađarske vlade? Predragu Sekuliću daju otkaz jer želi da sisačka rafinerija nastavi raditi. Koji je vaš stav i kako ćete ga zaštititi - pitao je Božo Petrov (Most) Plenkovića.

- Mišljenje Vlade je da želimo da rafinerija Sisak radi što je dulje moguće. Čini mi se da je Sekulić kandidat Mosta, ali zatražit ću od resornog ministra da vidi o čemu je točno riječ.

- Ako ćemo gledati što je budućnost, onda su to energija, hrana i voda. Energetski sektor pokušavate rasprodati. Kroz Sekulića se ocrtava buduća politika o energetici. Ako vas nije briga za njega, onda vas nije briga ni za energetiku ni za sisačku rafineriju. Ako nemate snage za to, vratite se u Bruxelles - odgovorio je Petrov.  

Anka Mrak Taritaš (Glas) upozorila ga je na “lex šerif” te misli li javno pozvati supruga Mare Tomašević da podnese ostavku. 

- Logika je postići kvalitetan balans i izbjeći situacije da se zlorabi institut rušenja proračuna kako bi se ishodili prijevremeni izbori - rekao je Plenković. 

- Niste odgovorili na pitanje kad ćete javno pozvati supruga Mare Tomašević da podnese ostavku - odgovorila je Mrak Taritaš Plenkoviću. 

Pero Čosić (HDZ) pitao je ministra financija Zdravka Marića kad bi Hrvatska mogla ispuniti uvjete za uvođenje eura?

- To su stvari o kojima treba razgovarati. Neću reći ni obećati da će kamate pasti, ali po uvođenju eura Hrvatska će proći puno bolje nego danas - rekao je Zdravko Marić.

- Je li vam neugodno što se hvalite, iako građani ne vide vaše rezultate, i što vam gotovo nitko u Hrvatskoj ne vjeruje - upitao je Gordan Maras (SDP) premijera.

- Mislim da vam Ciceron neće biti ravan ako ovako nastavite. Mora biti da trenirate doma pred ogledalom - rekao je Plenković, a kako se Maras u intervjuima pohvalio da je smršavio, premijer mu je na tome čestitao.

Maras je rekao je kako je on otišao 10 kilograma dolje, dok je premijer otišao 10 kilograma gore i poručio da nije dobio vlast da radi što želi.     

POGLEDAJTE VIDEO:

Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministrici za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadi Murganić inicirao je Glas, a njezinu smjenu traže zbog prijedloga Obiteljskog zakona koji je izazvao žestoku kritiku javnosti, ali i samog premijera, nakon čega je povučen.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 289
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag