Obavijesti

News

Komentari 1

Aladrović: Mjera očuvanja radnih mjesta do kraja godine

Aladrović: Mjera očuvanja radnih mjesta do kraja godine

Nadamo se i očekujemo da te mjere neće biti intenzivne iduće godine, jer prelazimo u fazu kreiranja radnih mjesta, za što smo osigurali više od milijardu kuna, rekao je ministar Aladrović u utorak

VIDEO

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u utorak je izjavio da je mjera za očuvanje radnih mjesta definirana do kraja prosinca za one sektore kojima je ona najnužnija, istaknuvši i da Hrvatska prelazi u fazu kreiranja novih radnih mjesta, za što je osigurano više od milijardu kuna.

- Osigurali smo nešto sredstava na razdjelu HZZ-a i za mjeru skraćenog radnog vremena i za mjeru očuvanja radnih mjesta. Nadamo se i očekujemo da te mjere neće biti intenzivne iduće godine, jer prelazimo u fazu kreiranja radnih mjesta, za što smo osigurali više od milijardu kuna - naglasio je ministar Aladrović, odgovarajući na pitanja novinara na marginama konferencije The Economista: Svijet u 2022., u organizaciji tvrtke Livit i pod pokroviteljstvom Vlade RH.

Zagreb: Konferencija u organizaciji The Economista magazina Svijet u 2022.

Ministar očekuje da će upravo to biti smjer u kojem će se Hrvatska kretati u 2022., dodavši da se i na konferenciji čulo da Hrvatska ide smjeru rasta, pa bi stoga onih koji trebaju mjere trebalo biti minimalno.

Ponovio je međutim da "dok postoji potreba, mi ćemo biti na raspolaganju radnicima i poslodavcima".

Odgovorio je i da se trenutno za mjere očuvanja radnih mjesta isplaćuje 40-ak milijuna kuna za 12 do 15 tisuća radnika, dok su to po sektorima organizatori raznih događanja, neke vrste prijevoza, tj. oni kojima je otežan ili odlukom stožera zabranjen rad, a što je, po njegovoj ocjeni, svedeno na minimum s obzirom na sve mjere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.