Obavijesti

News

Komentari 24

Aladrović očekuje puno nagliji oporavak nego u krizi 2008.

Aladrović očekuje puno nagliji oporavak nego u krizi 2008.
1

Ono što mi predviđamo za Republiku Hrvatsku je da u 2022. izađemo apsolutno, s apsolutnim iznosima BDP-a na razini koje smo imali 2019., rekao je ministar Aladrović

VIDEO

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović gostovao je u utorak navečer u emisiji Tema dana na HRT-u, gdje je govorio da je u EU, ali i cijelom svjetskom gospodarstvu naglo pala gospodarska aktivnost. Istodobno je procijenio da će oporavak biti nagliji u odnosu na krizu 2008. godine. Aladrović je tako siguran da će 2022. Hrvatska imati BDP kao što je imala 2019. godine.

- Ono što mi predviđamo za Republiku Hrvatsku je da u 2022. izađemo apsolutno, s apsolutnim iznosima BDP-a na razini koje smo imali 2019. - rekao je Aladrović.

Predsjednik udruge Hrvatski izvoznici Darinko Bago, koji je zajedno s Aldarovićem gostovao u istoj emisiji, rekao je da Hrvatska nije daleko od prosjeka kakav je u Europskoj uniji.

- Istina, malo smo ispod, što znači da moramo još raditi da proširimo svijest o tome da je jedino izvoz za zemlje naše veličine nešto što nam jamči opstanak - rekao je Bago te dodao da su izvoznici stup i mozak hrvatskog gospodarstva. 

Plenković: Otvaranje sezone i turizma bio je kalkulirani rizik
Plenković: Otvaranje sezone i  turizma bio je kalkulirani rizik

Aladrović je rekao da su upravo hrvatski izvoznici ti koji su među prvima osjetili udar koronakrize, ali i da je Vlada odmah na početku 'pružila ruku' podrške poduzetnicima u nevolji. 

- Jako je bitno da do 31. prosinca jamčimo poduzetnicima da imaju izvjesnost, sigurnost i da država, odnosno Vlada, stoji iza njih, poručio je Aladrović. Napomenuo je da su dosad u očuvanje radnih mjesta investirali 6,3 milijarde kuna, dodavši da oko 800 milijuna kuna predviđaju za mjeru očuvanja radnih mjesta te između 400 i 500 milijuna kuna za mjeru skraćenog radnog vremena - kaže ministar. 

- Sredstva koja ćemo konzumirati do kraja godine i dio sredstava koji smo prije konzumirali - izvori sredstava su u europskim fondovima. Europskim novcem snažimo hrvatsko gospodarstvo i činimo jakom njegovu izvoznu komponentu - poručio je Aladrović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a