Obavijesti

News

Komentari 0

Aladrović: Prijedlog za manji PDV kao otvorena tema na stolu

Aladrović: Prijedlog za manji PDV kao otvorena tema na stolu

Naravno da možemo razgovarati o svim modalitetima, da trebamo gledati što rade i komplementarne i nama konkurentske zemlje u tom kontekstu, rekao je ministar

VIDEO

Mjere za očuvanje radnih mjesta definitivno ostaju na snazi, rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović za HRT nakon što su danas na sjednici Vlade predstavljene nove epidemiološke mjere.

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

Black Friday 01:10

Više detalja o kompenzacijskim mjerama će, kaže ministar, biti poznato nakon sutrašnjeg sastanka s različitim dijelovima poslodavačkih asocijacija. 

- Ali definitivno ono što ostaje na snazi su mjere za očuvanje radnih mjesta. Tu idemo sa stimulacijom između 2000 i 4000 kuna po zaposlenom, također idemo i u smjeru omogućavanja novih COVID-kredita, dakle nove tranše, nove alokacije koju smo osigurali kako bi prebrodili tu kratkoročnu i srednjoročnu likvidnost, ali naravno da smo svjesni da će ove udruge tražiti i određena obeštećenja od strane RH, dakle, od strane Vlade, te smo tu spremni razgovarati o tome. Naravno, očekujemo da s druge strane budu svjesni fiskalnih ograničenja i ograničenja koje imamo unutar javnih financija - rekao je Aladrović i dodao kako je poprilično siguran da će naći rješenje koje će zadovoljiti sve strane.

'Najvjerojatnije već u subotu dolaze prvi pacijenti u Arenu'
'Najvjerojatnije već u subotu dolaze prvi pacijenti u Arenu'

Za prijedlog poduzetnika o smanjenju PDV-a kaže da je porezna politika nešto kompleksnija od samo diferencirane stope PDV-a za pojedinu djelatnost. 

- To je jedan smjer koji smo mi do sada izbjegavali i koji do sada nismo smatrali da je oportun za cijelu ekonomiju. Naravno da možemo razgovarati o svim modalitetima, da trebamo gledati što rade i komplementarne i nama konkurentske zemlje u tom kontekstu. Kao jedna otvorena tema na stolu - da, ali definitivno ne možemo sada reći da je to nešto što je prihvatljivo - rekao je Aladrović.

Što se Covid-kredita tiče, rekao je i da će realizacija biti puno brža nego u proteklom vremenu.

Aladrović je rekao da će sigurno najviše razgovarati o fiksnim troškovima koji poslodavcima nastaju bez obzira obavljali oni djelatnost ili ne.

Ovo je popis svih novih mjera
Ovo je popis svih novih mjera

Komentirajući prijedloge oporbe rekao je da su oni s razlogom oporba te da svojim prijedlozima nisu uspjeli uvjeriti biračko tijelo da nešto mogu učiniti.

- Stoga sigurno ne bih njihove prijedloge uzimao kao nešto ozbiljno. Razgovarat ćemo s udrugama, njih smatramo partnerima u ovim razgovorima i tako partnerski ćemo se i odnositi - poručio je Aladrović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke